09/01/2023 09/01/2023 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα των Ενοριών της Χώρας Μυκόνου. Πλήθος Μυκονίων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου, Πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Μαραγκού και προσήλθαν στον Ιερό Ναό, μαζί με τους Εφημερίους της Χώρας, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής,...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 14:31

Σε κατάμεστο ναό ο Μητροπολίτης Σύρου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα των Ενοριών της Μυκόνου

Διαδώστε:
Σε κατάμεστο ναό ο Μητροπολίτης Σύρου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα των Ενοριών της Μυκόνου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα των Ενοριών της Χώρας Μυκόνου.

Πλήθος Μυκονίων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου, Πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Μαραγκού και προσήλθαν στον Ιερό Ναό, μαζί με τους Εφημερίους της Χώρας, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, τους Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές των Ναών, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στ. Πρίγκου, του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Μυκόνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικών Συμβούλων, των Διοικητών της Αεροπορικής Μονάδος και του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Υπολιμενάρχη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς και του Προέδρου του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη».

Στην ευχετήρια προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθηκε στη σημασία του χρόνου για τη ζωή του ανθρώπου, επικαλούμενος ρήσεις Πατέρων της Εκκλησίας και λαϊκά αποφθέγματα, κάλεσε τους Εφημερίους και τους συνεργάτες του ποιμαντικού έργου της Μητροπόλεως στη Μύκονο να εντείνουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες τους για την κατήχηση του λαού και ιδιαίτερα των παιδιών, πολλά των οποίων παρίσταντο, και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.

Τέλος, διένειμε την Αγιοβασιλειόπιτα με ωραία δώρα, που είχε ετοιμάσει και επιμεληθεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων