09/06/2021 09/06/2021 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2021, για την αποδόση του Αγίου Πάσχα στο επί του ομωνύμου ιερού Βράχου Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως και των Εφημερίων της Σίφνου. Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη,...
09 Ιουνίου, 2021 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 15:45

Δέηση Μητροπολίτη Σύρου για την πανδημία στην Σίφνο

Διαδώστε:
Δέηση Μητροπολίτη Σύρου για την πανδημία στην Σίφνο

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2021, για την αποδόση του Αγίου Πάσχα στο επί του ομωνύμου ιερού Βράχου Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως και των Εφημερίων της Σίφνου.

Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Χρυσίνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σίφνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλης και πολλοί πιστοί.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, αφορμώμενος από την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, διακήρυξε ότι ο Χριστός είναι το αληθινό Φως, το οποίο καθοδηγεί και φωτίζει τη ζωή, τις σκέψεις και τις πράξεις όλων των πιστών, που με το Άγιο Βάπτισμα ανεδείχθησαν πνευματικά παιδιά της Εκκλησίας, ευχήθηκε προς τους εκκλησιαθέντες και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιο, τους Ιεροψάλτες και τους διακονητές.

Ακολούθως, μετέβη στην επί του ακρότατου σημείου του ιερού Βράχου κειμένη φιάλη, όπου τέλεσε τον κατά το έθος Αγιασμό και ανέπεμψε ευχαριστήρια και ικετήρια δέηση για την πλήρη και ταχεία καταστολή της πανδημίας.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα τελέσει στο ως άνω Μοναστηριακό Προσκύνημα τον Εόρτιο Εσπερινό της Δεσποτοθεομητορικής Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και της Αναμνήσεως των προς τη Σίφνο θαυμασίων της Παναγίας, της επιλεγομένης “Χρυσοπηγής”.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων