14/09/2022 14/09/2022 Η Σίκινος γιόρτασε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού-Παντανάσσης. Ο Μητροπολίτης Σύρου Τήνου Άνδρου Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β  ιερούργησε το πρωί  της Δεσποτικής Εορτής στον ναό  συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρους Σπυρίδωνα Βουρλάκο και Θεόδωρο Αρσενικό. Το ναό κατέκλυσαν μαθητές με τους γονείς τους...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 19:33

Σίκινος: Τσάντες με σχολικά προσέφερε ο Σύρου Δωρόθεος ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Σίκινος: Τσάντες με σχολικά προσέφερε ο Σύρου Δωρόθεος ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Η Σίκινος γιόρτασε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού-Παντανάσσης.

Ο Μητροπολίτης Σύρου Τήνου Άνδρου Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β  ιερούργησε το πρωί  της Δεσποτικής Εορτής στον ναό  συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρους Σπυρίδωνα Βουρλάκο και Θεόδωρο Αρσενικό.

Το ναό κατέκλυσαν μαθητές με τους γονείς τους και εκπαιδευτικούς αλλά και ο Δήμρχος Σικίνου κ. Βασ. Μαράκη, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Μοναχής Δωροθέας.

Ο ιεράρχης στην ομιλία του, απευθύνθηκε στους μαθητές, διηγούμενος προς αυτούς διδακτικές ιστορίες και ευχόμενος για το αρξάμενο σχολικό έτος, και ακολούθως ανεφέρθη στους μεγαλυτέρους για το γεγονός της Υψὠσεως του Τιμίου Σταυρού, εξηγώντας και τονίζοντας πώς ο Σταυρός δίνει ελπίδα στη ζωή μας με την προοπτική της Αναστάσεως.
Ομίλησε, επίσης, και για την εκατοστή Επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι ο διχασμός και η διχόνοια οδηγούν σε Εθνικές ήττες και καταστροφές, ενώ η ομόνοια και η ομοψυχία νικά τους Πέρσες στη Σαλαμίνα και αποτινάσσει σκλαβιά 400 χρόνων!

Τέλος, προσέφερε  σε όλους τους μαθητές της Σικίνου,  τσάντες με Σχολικό υλικό, που είχαν προσφερθεί από ικανού χρόνου στην Ιερά Μητρόπολη από την Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων