08/03/2021 08/03/2021 Με την τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων περιστολής της πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Επάνω Μεριάς Φολεγάνδρου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο κεκοιμημένης εκλεκτής Πρεσβυτέρας. Στην ομιλία του, η οποία όπως και η Θεία Λειτουργία αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον τοπικό Τηλεοπτικό...
08 Μαρτίου, 2021 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 12:05

Στη Φολέγανδρο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στη Φολέγανδρο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Με την τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων περιστολής της πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Επάνω Μεριάς Φολεγάνδρου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο κεκοιμημένης εκλεκτής Πρεσβυτέρας.

Στην ομιλία του, η οποία όπως και η Θεία Λειτουργία αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον τοπικό Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, την αποκαλουμένη από τον ιερό Χρυσόστομο ως «ηδίστη» και στον οδοδείκτη, που προσφέρει ο Χριστός στον κάθε άνθρωπο, από την ευθυδρόμηση με τον οποίο εξαρτάται και η τελική κρίση του καθενός προσωπικά.

Τόνισε δε ότι η τελική αυτή κρίση θα γίνει με κριτήριο την αληθινή, ειλικρινή και δοτική αγάπη,όχι την απλή φιλανθρωπία αλλά την αγάπη του «μεγάλου ελέους» , κατά τον Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο, την οποία δέχεται ο άνθρωπος από το θεό και ο ίδιος την ανταποδίδει με την έκφραση της αγάπης του μεγάλου ελέους στο συνάνθρωπό του, στο πρόσωπο του οποίου οφείλει να αναγνωρίζει την εικόνα του ίδιου του Χριστού.

Προσέθεσε, επίσης, ότι ενώ εμείς ζητάμε από τους άλλους πολλά, ο Θεός ζητά από μας πολύ λίγα, από τα οποία και θα μας αποδοθεί η δικαιοσύνη κατά την ημέρα της Κρίσεως.

Τελών το ιερό μνημόσυνο, στο οποίο παρέστησαν μόνο οι οικιακοί της μεταστάσης και η Δήμαρχος Φολεγάνδρου κα Ευθαλία Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στην βιωτή και την εν γένει συμπεριφορά και πολιτεία της κεκοιμημένης Πρεσβυτέρας Ειρήνης Παπαδοπούλου, η οποία υπήρξε ταπεινή και απλοϊκή, που ανέθρεψε με φόβο Θεού μια πολυμελή οικογένεια, συμπαραστάθηκε συγκυρηναϊκώς στον Εφημέριο σύζυγό της και εσέβετο και ετίμα τον ίδιο και τον Προκάτοχό του, προς τους οποίους πάντοτε προσέφερε απλόχερη και ανοιχτόκαρδη φιλοξενία.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, παρασημοφόρησε τους δύο Εφημερίους της Φολεγάνδρου, οι οποίοι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους λόγω ηλικίας, Πρωτοπρεσβυτέρους Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Μαρινάκη, ευχαριστώντας τους για την πολυετή τους διακονία.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους Επιτρόπους, τον ιεροψάλτη και τους διακονητές του Ναού, καθώς και τον Πλοιοκτήτη κ. Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος διέθεσε το προσωπικό του μεταφορικό μέσο για την μετάβαση στη Φολέγανδρο και άμεση επιστροφή του στην Ερμούπολη, για ποιμαντικούς λόγους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων