30/05/2020 30/05/2020 Για το ετήσιο προσκύνημά του στη Μακρόνησο μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα, 30 Μαΐου 2020, και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο οποίος δεν είχε εορτασθεί την κυριώνυμο ημέρα, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συνιερούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας και Μακρονήσου, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας...
30 Μαΐου, 2020 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 16:41

Στη Μακρόνησο για το ετήσιο προσκύνημα

Διαδώστε:
Στη Μακρόνησο για το ετήσιο προσκύνημα

Για το ετήσιο προσκύνημά του στη Μακρόνησο μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα, 30 Μαΐου 2020, και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο οποίος δεν είχε εορτασθεί την κυριώνυμο ημέρα, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συνιερούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας και Μακρονήσου, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας και ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Κέας, Πρεσβ. Σπυρίδων Πορίχης με την παρουσία του κ. Αθανασίου και της κα. Μαρίνας Μαρτίνου, με την χορηγία των οποίων ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και εγκαινιάσθηκε το 2014. Ακόμα ήταν παρόντες ο Πλοιοκτήτης κ. Γ. Προκοπίου, ο Έπαρχος Κέας-Κύθνου κ. Ιω. Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Λαυρίου κ. Δημ. Λουκάς, η Δήμαρχος Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, ο διατελέσας Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λατζουράς, ο κ. Γ. Πολυκανδρίτης, ο ιεροψάλτης και διακινητής του Ναού από την Κέα και εγκαταβιούντες στη Μακρόνησο κτηνοτρόφοι.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη διαβεβαίωση του Κυρίου ότι δεν θα αφήσει τον κόσμο και την Εκκλησία Του ορφανούς και τόνισε ότι όλοι οφείλουμε, ακολουθώντας τον Αναληφθέντα στους ουρανούς Κύριο, να χαράξουμε μια νέα πορεία στη ζωή μας, που θα έχει στόχο και τέλος τον ουρανό, και να πράττουμε έργα χαριτωμένα με την ευλογία του ουρανού.

Τέλος, συνεχάρη για μια ακόμη φορά και ευχαρίστησε τον μεγάθυμο Εθνικό και Κοινωνικό Ευεργέτη και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις πολλές και δαψιλείς ευεργεσίες του προς την Εκκλησία, την Πατρίδα και την Ιερά Μητρόπολη.

Δείτε φωτογραφικό υλικό: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων