02/10/2023 02/10/2023 Ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος μετέβη στην Μύκονο και προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων, που έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται «φωτοειδές εκτύπωμα» της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου. Κατά...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 21:51

Στη Μύκονο ο Μητροπολίτης Ιερισσού για τον λαμπρό εορτασμό της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Διαδώστε:
Στη Μύκονο ο Μητροπολίτης Ιερισσού για τον λαμπρό εορτασμό της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος μετέβη στην Μύκονο και προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων, που έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται «φωτοειδές εκτύπωμα» της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου.

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε  παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου και πολλών πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, υπεδέχθη και καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους αδελφικής αγάπης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο, υπογραμμίζοντας τη μακροχρόνια, ειλικρινή και αδιατάρακτη φιλία, που τους συνδέει, τονίζοντας το πολύπτυχο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’ , με την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Πρίγκου, του υποψηφίου Δημάρχου κ. Φιορεντίνου, εν ενεργεία και υποψηφίων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, του
φιλευσεβούς Αναγνώστη κ. Δημητρίου Ασημομύτη, χάρη στον οποίο εκομίσθη εξ Αγίου Όρους η Εικόνα της Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Παναχράντου, και πολλών ευσεβών Μυκονίων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, αφού ανεφέρθη στα κατ’ εξοχήν κοινωνικά μηνύματα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, ανέπτυξε τα ιδιαίτερα χαρίσματα και τις ξεχωριστές αρετές της Θεοτόκου, την υπακοή, την ταπείνωση και τη σιωπή, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση, την υποδοχή και τη φιλοξενία του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και πάλι τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο για τη λαμπρύνασα την εορτή της Γιργοϋπηκόου λειτουργική παρουσία του στη Μύκονο, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη για τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως,  ευχηθείς στους παρισταμένους πιστούς για τον νέο μήνα Οκτώβριο.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων