10/04/2021 10/04/2021 Τη νήσο Σίφνο περιοδεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Άνω Πεταλίου και τέλεσε την Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης Αρχιμ. Ιωαννικίου και του Εφημερίου, Πρεσβ....
10 Απριλίου, 2021 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2021 - 11:50

Στη Σίφνο τέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στη Σίφνο τέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών ο Μητροπολίτης Σύρου

Τη νήσο Σίφνο περιοδεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Άνω Πεταλίου και τέλεσε την Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης Αρχιμ. Ιωαννικίου και του Εφημερίου, Πρεσβ. Αποστόλου, και την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιω. Γεροντή και Ενοριτών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου, υπεγράμμισε ότι οι Ιερές Ακολουθίες αποτελούν πάντοτε για όλους μας μια ευκαιρία να βιώσουμε τη συμμετοχή μας, ως μελών, στο Σώμα του Κυρίου και να προσεγγίσουμε, μαζί με τους συνανθρώπους μας, το έργο της σωτηρίας, που προσφέρει μόνο η Εκκλησία.

Τόνισε, επίσης, ότι οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος μας καλούν να συνειδητοποιήσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το μεγαλείο της αγάπης του Χριστού και της Σταυρικής Θυσίας Του, ο Οποίος επέλεξε να έλθει στον κόσμο όχι διά θαυμαστού τρόπου αλλά δι’ ενός ανθρώπου, του ιερού προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Οποία δεν παύει πρεσβεύουσα και εκδυσωπούσα υπέρ ημών τον Κύριο.

Ευχαρίστησε, τέλος τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.

Σήμερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κάστρου.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων