09/08/2022 09/08/2022 Από τη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη χθες στην Αγιοτόκο νήσο Κίμωλο και τέλεσε την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Παναγίας «του Οικονόμου». Ο Σεβασμιώτατος ήταν συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, και την παρουσία πολλών Κιμωλίων πιστών, μεταξύ...
09 Αυγούστου, 2022 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2022 - 14:28

Στην Αγιοτόκο νήσο Κίμωλο ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στην Αγιοτόκο νήσο Κίμωλο ο Μητροπολίτης Σύρου

Από τη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη χθες στην Αγιοτόκο νήσο Κίμωλο και τέλεσε την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Παναγίας «του Οικονόμου».

Ο Σεβασμιώτατος ήταν συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, και την παρουσία πολλών Κιμωλίων πιστών, μεταξύ των οποίων ο διατελέσας Δήμαρχος Θεόδωρος – Γεράσιμος Μαγκανιώτης και ο Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Χαράλαμπος Κωνστ. Βεντούρης, μετά της οικογενείας του.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου και στο μεσιτικό ρόλο που έχει στην επικοινωνία των ανθρώπων με το Θεό και κατ’ επέκταση με το συνάνθρωπό τους.

Εμνήσθη δε της επ’ εσχάτων κεκοιμημένης Μοναχής Μεθοδίας Βεντούρη και παρεκάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής της. Ευχαρίστησε, τέλος, την οικογένεια Χαρ. Βεντούρη για τις πολλές προς την Ιερά Μητρόπολη ευεργεσίες της, συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου για την εύορκο διακονία του και ευχήθηκε σε όλους για τον Δεκαπενταύγουστο!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων