08/06/2020 08/06/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος Αλαδινού, νήσου Άνδρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ με την παρουσία των πιστών κατοίκων του χωριού, μεταξύ των οποίων ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Γιαννήσης. Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο...
08 Ιουνίου, 2020 - 17:07
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 19:36

Στην Παναγία Τριάδα Άνδρου ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στην Παναγία Τριάδα Άνδρου ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος Αλαδινού, νήσου Άνδρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ με την παρουσία των πιστών κατοίκων του χωριού, μεταξύ των οποίων ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Γιαννήσης.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών και στις Δωρεές Του με τις οποίες χαριτώνει και αγιάζει τη ζωή κάθε βαπτισμένου στο Όνομα της Αγίας Τριάδος. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η ζωή των πιστών αρχίζει με την επίκληση του Τριαδικού Θεού, «εις το Όνομα του Πατρός… », κατά τον σαραντισμό και την είσοδο του ανθρώπου στην Εκκλησία, και τελειώνει με τις Δεήσεις της Εκκλησίας να συναυλίζεται αιώνια μαζί με τους Αγίους ενώπιον του ουρανίου θρόνου της Αγίας Τριάδος. Ωσαύτως εμνήσθη του ονόματος του επί δεκαετίες διακονήσαντος ευόρκως την ενορία και ήδη εφησυχάζοντος Αρχιμ. Κυπριανού Χειμώνα.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τίμησε με το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Ιεροψάλτη του Ναού κ. Ιωάννη Χαλά, ο οποίος, καίτοι αυτοδίδακτος, επί δεκαετίες περικοσμεί και διακονεί ανιδιοτελώς με αφοσίωση το Αναλόγιο του Ναού.

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Ελευθέριο Φραδέλλο και τους συνεργάτες του για την μέριμνά τους προς το Ναό και την πρόσφατη ανακαίνισή του.
Στη συνέχεια, εγκαινίασε την παρακείμενη Ενοριακή Αίθουσα, επί οικήματος δωρεάς της αειμνήστου φιλογενούς Μαρίας Κοτρονάκη, η οποία ανακαινίσθηκε με τη φροντίδα του Εφημερίου του Ναού, του Φιλοπρόοδου Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαδινού και κατοίκων του χωριού, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιδιαιτέρως επήνεσε.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει αύριο στην Ερμούπολη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων