27/04/2021 27/04/2021 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Φελλού, στην περιοχή Μακροταντάλου του Κάβο Ντόρο, με τη συμμετοχή του Εφημερίου της περιοχής, Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη, και την παρουσία των Βουλευτών κας Αικατ. Μονογυιού και κ.Φιλ. Φόρτωμα, του Επάρχου Άνδρου κ....
27 Απριλίου, 2021 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2021 - 15:07

Προηγιασμένη στην περιοχή Μακροταντάλου του Κάβο Ντόρο

Διαδώστε:
Προηγιασμένη στην περιοχή Μακροταντάλου του Κάβο Ντόρο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Φελλού, στην περιοχή Μακροταντάλου του Κάβο Ντόρο, με τη συμμετοχή του Εφημερίου της περιοχής, Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη, και την παρουσία των Βουλευτών κας Αικατ. Μονογυιού και κ.Φιλ. Φόρτωμα, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημητρίου Λοτσάρη, της Αντιδημάρχου Γαυρίου κας Αθηνάς Κοζανίτου, του Αντιδημάρχου Μπατσίου κ. Νικ. Μουστάκα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μακροταντάλου κ. Ανδρ. Τριδήμα, Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων της περιοχής, που προσήλθαν τηρώντας τους κανόνες υγειονομικής προστασίας.
Κηρύσσων το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο νοηματικό και θεολογικό περιεχόμενο της λέξης “Πάσχα”, η οποία λεξιλογικά σημαίνει “διάβαση”, “πέρασμα” και θεολογικά το πέρασμα, τη διάβαση από το Νόμο της Παλαιάς Διαθήκης στη Χάρη της Καινής, από το σκότος στο φως, από την παλαιά στην καινή, τη νέα ζωή.

Υπέμνησε δε ότι για να διαβούμε από τη μία όχθη στην άλλη προαπαιτείται προσωπικός μόχθος, αγώνας και βιωματική πρόσληψη του Σταυρού για να γευθούμε τη χαρά της Αναστάσεως, με ειλικρίνεια και εντιμότητα προς το Θεό και το συνάνθρωπο.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη, για την με ιεραποστολικό ζήλο διακονία των Ενοριών της απομακρυσμένης αυτής περιοχής και ιδιαίτερα την ιεροψάλτρια κα Μαρία Τριδήμα, η οποία, ως καλή συνέκδημος, τον ακολουθεί στη λειτουργική διακονία των ολιγάνθρωπων Ενοριών της περιοχής, διακοσμούσα το αναλόγιό τους, και τέλος ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων