12/08/2021 12/08/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην περιοχή «Πέτρα» της Ερμούπολης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Τετάρτη την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφέρθηκε στις πληροφορίες για τον θάνατο, την ταφή και τη μετάσταση της Θεοτόκου, που αναφέρονται στις...
12 Αυγούστου, 2021 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2021 - 9:34

Στην Πέτρα Ερμουπόλεως ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στην Πέτρα Ερμουπόλεως ο Μητροπολίτης Σύρου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην περιοχή «Πέτρα» της Ερμούπολης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Τετάρτη την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφέρθηκε στις πληροφορίες για τον θάνατο, την ταφή και τη μετάσταση της Θεοτόκου, που αναφέρονται στις απόκρυφες διηγήσεις, τις οποίες μετέφερε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ιουβενάλιος προς την Αυτοκράτειρα Πουλχερία, κατά τη διάρκεια της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, όταν η ευσεβής Αυτοκράτειρα ζητούσε να μεταφερθεί Λείψανο της Θεοτόκου στη Βασιλεύουσα για προστασία.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να διαβάζουν συχνά τον Ακάθιστο Ύμνο και τις Παρακλήσεις προς τη Θεοτόκο, διότι αυτή είναι η «ακαταίσχυντος προς Ποιητήν προστασία κσι αμετάθετος υπέρ ημών προς τον Κύριο μεσιτεία».

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού , Πρωτοπρ. Ευάγγελο Σίμο και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους για το υπόλοιπο του Αγίου Δεκαπενθημέρου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων