22/11/2021 22/11/2021 Το Εκκλησιαστικό Μουσείο «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ» στη χώρα της Αμοργού, προσφορά του φιλοκαλούς και φιλογενούς Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού στη γενέτειρά του, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ο οποίος βρέθηκε στην Αμοργό με την ιδιότητα του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και Αμοργού. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμοργού Πρωτοπρ. Γεώργιος Θεολογίτης,...
22 Νοεμβρίου, 2021 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2021 - 10:17

Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Αμοργού ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Αμοργού ο Μητροπολίτης Σύρου

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ» στη χώρα της Αμοργού, προσφορά του φιλοκαλούς και φιλογενούς Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού στη γενέτειρά του, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ο οποίος βρέθηκε στην Αμοργό με την ιδιότητα του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και Αμοργού.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμοργού Πρωτοπρ. Γεώργιος Θεολογίτης, ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Νησιωτικής Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνιος Κωβαίος και ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Δήμου κ. Αντώνιος Κήρυκος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη το Δημαρχιακό Κατάστημα Αμοργού, όπου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή και τη φιλοξενία του.

Ο Δήμαρχος Αμοργού προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ αναμνηστική πλακέτα του Γυμνασίου Αμοργού, από τα πρώτα της απελευθερωμένης Ελλάδος, που λειτούργησε από το 1829, δαπάναις της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης, και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος του προσέφερε αναμνηστικό πιάτο, που φιλοτεχνήθηκε μερίμνη του Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, για τις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μαντώ Μαυρογένους στην Μύκονο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων