05/09/2021 05/09/2021 Προερχόμενος από τη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αφίχθη την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 νωρίς το πρωί στη Σίφνο και αμέσως μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας, όπου ιερούργησε με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, Αρχιμ. Ιωαννικίου και Πρεσβ. Ιωάννου και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλογενούς Σιφνίας. Παρέστησαν πλήθος πιστών,...
05 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2021 - 16:38

Στον Άγιο Σπυρίδωνα Απολλωνίας Σίφνου ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στον Άγιο Σπυρίδωνα Απολλωνίας Σίφνου ο Μητροπολίτης Σύρου

Προερχόμενος από τη Μύκονο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αφίχθη την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 νωρίς το πρωί στη Σίφνο και αμέσως μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας, όπου ιερούργησε με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, Αρχιμ. Ιωαννικίου και Πρεσβ. Ιωάννου και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλογενούς Σιφνίας.

Παρέστησαν πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Σίφνου, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος, και ο διατελέσας Έπαρχος.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, και ιδιαίτερα στον επίλογο της Κυριακής προσευχής, περί της εκ μέρους μας συγχωρήσεως των άλλων, ως προϋποθεσης για τη συγχώρηση των δικών μας αμαρτιών από το Θεό.
Ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού και απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Πρεσβύτερο Ιωάννη Σταυρίκο, τον, με απλότητα και καλωσύνη, συνέκδημο του Αρχιμανδρίτου Ιωαννικίου, και ευχήθηκε σε όλους για το φθινόπωρο, και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την νέα σχολική χρονιά.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Μιχάηλ στην παραθεριστική περιοχή του Βαθέος, επί τη αναμνήσει του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων