13/02/2022 13/02/2022 Από τον ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πλάκας, ιεράς νήσου Μήλου, όπου ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, το πρωί, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον κλήρο και τον πιστό λαό της Ιεράς Μητροπόλεως για την αρξάμενη κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου. Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και τον Προϊστάμενο...
13 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2022 - 16:54

Στον Άγιο Χαράλαμπο Πλάκας Μήλου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στον Άγιο Χαράλαμπο Πλάκας Μήλου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Από τον ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πλάκας, ιεράς νήσου Μήλου, όπου ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, το πρωί, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον κλήρο και τον πιστό λαό της Ιεράς Μητροπόλεως για την αρξάμενη κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου.

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αγίου Νικολάου Τρυπητής,

Στο κήρυγμα του, εξ αφορμής της σημερινής παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου, ο Μητροπολίτης Σύρου αναφέρθηκε στην αξία της προσευχής, ως μέσου αγιασμού της ψυχής και όχι ως αιτίας αποστροφής του ανθρώπου από τον Θεό.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο καθένας μας οφείλει να προσέχει και να ερευνά τα του εαυτού του και όχι τα του διπλανού του, όπως ο Φαρισαίος της Παραβολής, φροντίζοντας πώς ο ίδιος θα διορθωθεί και θα βελτιωθεί πνευματικά, χωρίς κανένα να απορρίπτει ή να περιθωριοποιεί, αλλά όλους να τους αποδέχεται και υπέρ όλων να προσεύχεται!

Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του, ευχήθηκε προς τους εκκλησιασθέντες, μεταξύ των οποίων ήταν η Έπαρχος Μήλου, ο Δήμαρχος Μήλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάκας, Αξιωματικός του Λιμεναρχείου Μήλου και ο Προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζεφυρίας, για το αρξάμενο Τριώδιο και τους διένειμε ευλογίες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δοχή στην αίθουσα του Ναού από τις κυρίες της ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων