11/02/2019 11/02/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β’ , άμεσως μετά την Εξόδιο Ακολουθία του Εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στην οποία παρέστη μετ’ άλλων Αρχιερέων, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ , μετέβη στην Κέα, στην οποία εορτάστηκε ιδιαίτερα όπως κάθε χρόνο η μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της Αγίου Χαραλάμπους, με...
11 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2019 - 15:39

Στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας o Mητρ.Σύρου

Διαδώστε:
Στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας o Mητρ.Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β’ , άμεσως μετά την Εξόδιο Ακολουθία του Εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στην οποία παρέστη μετ’ άλλων Αρχιερέων, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ , μετέβη στην Κέα, στην οποία εορτάστηκε ιδιαίτερα όπως κάθε χρόνο η μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της Αγίου Χαραλάμπους, με πάνδημες Λειτουργικές Τελετές.


Συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμένεγα, τον Δήμαρχο Κέας κ. Ιω. Ευαγγέλου, τον Αντιδήμαρχο κ. Στεφ. Βρεττό και κατοίκους της περιοχής, μετέβη στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας, μιας από της τέσσερις πόλεις της Κέας. που κατοικήθηκε από τον 6ο αιώνα π. Χ. μέχρι τον 7ο αιώνα μ. Χ., όπου διενεργούνται ανασκαφικές εργασίες και ήδη έχουν αναστηλωθεί τα ιερά του Απόλλωνα και της Αθηνάς, το αρχαίο Θέατρο και μέρος του αρχαίου τείχους.


Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχει Ναός της Αγίας Τριάδος, τον οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες κατ’ έτος προσκυνητές από την Κέα και όχι μόνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων