05/04/2019 05/04/2019 Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κόγχης, στη Σίφνο, ιερούργησε το πρωί ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και τέλεσε την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Επάρχου Σίφνου και Κιμώλου κ. Βενάκη, του διατελέσαντος Δημάρχου Σίφνου κ. Γεροντή, των μαθητών του Νηπιαγωγείου Σίφνου με τις...
05 Απριλίου, 2019 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2019 - 12:58

Στον Ι.Ν. Παναγιάς Κόγχης ο Μητρ. Σύρου

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Παναγιάς Κόγχης ο Μητρ. Σύρου

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κόγχης, στη Σίφνο, ιερούργησε το πρωί ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και τέλεσε την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Επάρχου Σίφνου και Κιμώλου κ. Βενάκη, του διατελέσαντος Δημάρχου Σίφνου κ. Γεροντή, των μαθητών του Νηπιαγωγείου Σίφνου με τις δύο διδασκάλισσές τους και πολλὠν Ενοριτών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη της Ακολουθίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και στην αξία της συγγνώμης, εν όψει μάλιστα της Μεγάλης Εβδομάδος.

Συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σίφνου Πρωτοπρ. Δημήτριο Διαμαντή, και τους συνεργούς του Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές, και ευχήθηκε σε όλους για το επερχόμενο Άγιο Πάσχα.

Το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καμαρών και στη συνέχεια, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, θα πλεύσει προς Κίμωλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων