16/01/2022 16/01/2022 Συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσεως, Αρχιμ. Ιωαννίκιο, από τον Εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο και το Διάκονό του, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλίου, το πρωί της Κυριακής 16 Ιανουαρίου. Παριστάμενοι ήταν η Δήμαρχος Σίφνου κ. Μαρία Ναδάλη, ο...
16 Ιανουαρίου, 2022 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2022 - 16:43

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλίου Σίφνου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλίου Σίφνου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσεως, Αρχιμ. Ιωαννίκιο, από τον Εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο και το Διάκονό του, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλίου, το πρωί της Κυριακής 16 Ιανουαρίου.

Παριστάμενοι ήταν η Δήμαρχος Σίφνου κ. Μαρία Ναδάλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Χρυσίνης, ο διατελών Έπαρχος Σίφνου κ. Βενάκης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Αποστολία Γεωργαρή, και πλήθους πιστοί μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, στα οποία προσέφερε ιχνογραφία με τη Γέννηση του Κυρίου.

Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθηκε στην ευγνωμοσύνη, αλλά και την αγνωμοσύνη και την αχαριστία των ανθρώπων, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν έγινε ό, τι έγινε από μόνος του, αλλά με τη βοήθεια και τη στήριξη άλλων προσώπων, το χέρι των οποίων, όσο ζουν, οφείλουμε να ασπαζόμεθα και όχι να δαγκώνουνε και μετά θάνατον τη μνήμη τους να τιμούμε και να ενθυμούμεθα.

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι ο Κύριος μόνο για την αχαριστία των υπ’ Αυτού ευεργετηθέντων παραπονέθηκε, τονίζοντας ότι και σήμερα υπάρχουν αγνώμονες, οι οποίοι προσβάλλουν και θίγουν το ύψιστο δώρο, που χάρισε στους ανθρώπους, τη Θεία Ευχαριστία, το Σώμα Του και το Αίμα Του!

Αφού δε ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του για τη μέριμνά τους προς αυτόν, συνεχάρη τους γονείς που έφεραν τα παιδιά τους στο Χριστό και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.

Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα πλεύσει στη Σέριφο και το απόγευμα θα τελέσει τον Εσπερινό και θα ευλογήσει την Πίτα του Αγίου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ολιγάνθρωπο χωρίο «Παναγιά».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων