27/09/2019 27/09/2019 Στον μονόχωρο, αλλά καταστόλιστο από έργα εκκλησιαστικής τέχνης, Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον οποίο ιερούργη πάντα αυτήν την ημέρα ο αοίδιμος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικος Φιλιππότης ο Τήνιος, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους της περιοχής και συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου. Στην...
27 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2019 - 21:11

Στον Πύργο της Τήνου ο Μητρ. Σύρου

Διαδώστε:
Στον Πύργο της Τήνου ο Μητρ. Σύρου

Στον μονόχωρο, αλλά καταστόλιστο από έργα εκκλησιαστικής τέχνης, Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον οποίο ιερούργη πάντα αυτήν την ημέρα ο αοίδιμος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικος Φιλιππότης ο Τήνιος, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους της περιοχής και συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε περί της Αγάπης και του Φόβου και πώς η αγάπη «έξω βάλλει τον φόβο» κατά την διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Επίσης, αναφέρθηκε «στην θέα στο πρόσωπο του άλλου του κάθε ανθρώπου του Θεού και του παραδείσου του» και παρακίνησε τους πιστούς να ζουν όχι με συναισθηματική αγάπη ή ψυχική αλλά με τελεία αγάπη που είναι η αγάπη του Θεού, μέσα στην οποία ο άνθρωπος πρέπει να ολοκληρωθεί και να καταξιωθεί ως προσωπικότητα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εκκλησιασθέντες, τους ιεροψάλτες, τους ιερείς, στους πιστούς, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων