01/07/2022 01/07/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον κατάμεστο από τους ευσεβείς Δρυοπιδείς Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Δρυοπίδος Κὐθνου. Στο επί της σημερινής Αποστολικής Περικοπής κήρυγμά του, ο Σεβασμιὠτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή της αγάπης, με την οποία οι Άγιοι αγκαλιάζουν τους πιστούς και περιβάλλουν τη ζωή...
01 Ιουλίου, 2022 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 14:31

Στους Αγίους Αναργύρους Δρυοπίδος Κύθνου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στους Αγίους Αναργύρους Δρυοπίδος Κύθνου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον κατάμεστο από τους ευσεβείς Δρυοπιδείς Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Δρυοπίδος Κὐθνου.

Στο επί της σημερινής Αποστολικής Περικοπής κήρυγμά του, ο Σεβασμιὠτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή της αγάπης, με την οποία οι Άγιοι αγκαλιάζουν τους πιστούς και περιβάλλουν τη ζωή τους, κυρίως όταν ευρίσκονται εν θλίψει και ασθενεία και τόνισε ότι η αγάπη, όταν ζυμώνεται με την πίστη, μπορεί να επιτελέσει θαύματα.

Απευθυνόμενος δε προς τους Δρυοπιδείς, τους προέτρεψε, καθώς ζουν σε μία μικρή νησιωτική κοινωνία, να έχουν αγάπη μεταξύ τους, να είναι μονοιασμένοι και να συνεργάζονται, χωρίς έριδες και διχοστασίες, για το κοινό καλό και την πρόοδο της Κύθνου.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπιδέων, τα οποία και του προσέφεραν άνθη.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη επίσης ο Βουλευτής Κυκλάδων Φιλ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Κύθνου Σταμ. Γαρδέρης, και ο Αντιδήμαρχος Κωνστ. Φιλιππαίος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄επιστρέφει ήδη στην Ερμούπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων