20/05/2019 20/05/2019 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την 100ή επέτειο από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου διοργάνωσε λαμπαδηδρομία στον λιμένα της Ερμουπόλεως, την οποία παρακολούθησε και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ο οποίος, μαζί με τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Πρωτοπρ. Κωνστ. Κοντό, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και...
20 Μαΐου, 2019 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2019 - 16:09

ΣΥΡΟΣ: Λαμπαδηδρομία υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου

Διαδώστε:
ΣΥΡΟΣ: Λαμπαδηδρομία υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την 100ή επέτειο από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου διοργάνωσε λαμπαδηδρομία στον λιμένα της Ερμουπόλεως, την οποία παρακολούθησε και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ο οποίος, μαζί με τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Πρωτοπρ. Κωνστ. Κοντό, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια επέβη μικρού πλοιαρίου και έρριψε, μαζί με τον Κυβερνήτη του, στέφανο στη θάλασσα, στη μνήμη των αναιρεθέντων Ελλήνων του Πόντου, ενώ το ελλιμενισμένο Πλοίο « Aqua jewel» απέδιδε τιμές.

Η λαμπαδηδρομία, της οποίας προηγείτο η φυλασσομένη στα Γραφεία της Μητροπόλεως εικόνα της Παναγίας Σουμελά, διά χειρών του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων κ. Εμμ. Τελώνη, κατέληξε στην Πλατεία Μιαούλη, όπου επελέγη με Ποντιακά τραγούδια και τον Εθνικό Ύμνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων