27/01/2022 27/01/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , παρά τις υφιστάμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το δριμύ ψύχος, έπλευσε χθες το μεσημέρι στην Κίμωλο και το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό επί τη ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον, κατασκευασμένο από πωρόλιθο της Κιμώλου, Τρίκλιτο Μεταβυζαντινό Ναό του 17ου αι., αφιερωμένο στους Αγίους...
27 Ιανουαρίου, 2022 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2022 - 9:50

Σύρου: Διατηρήστε ζωντανή τη φλόγα της πίστης

Διαδώστε:
Σύρου: Διατηρήστε ζωντανή τη φλόγα της πίστης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , παρά τις υφιστάμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το δριμύ ψύχος, έπλευσε χθες το μεσημέρι στην Κίμωλο και το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό επί τη ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον, κατασκευασμένο από πωρόλιθο της Κιμώλου, Τρίκλιτο Μεταβυζαντινό Ναό του 17ου αι., αφιερωμένο στους Αγίους Ιωάννη το Χρυσόστομο, Νικόλαο και Σώζοντα.

Ο Εσπερινός τελέστηκε με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη, και την παρουσία του Αντιδημάρχου Κιμώλου κ. Παναγιώτη Σάρδη, του Λιμενάρχη Κιμώλου κ. Αναστ. Καρακουλάκη και πολλών πιστών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο συγγραφικό και κηρυκτικό έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος κατόρθωσε να αγκαλιάσει με τις διδαχές του τον όλο άνθρωπο, τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις αγωνίες του σε κάθε τομέα της καθημερινής και πνευματικής του ζωής, παραδίδοντας διαχρονικά μαθήματα και τρόπους ζωής, πίστεως και αφοσίωσης στην ακαινοτόμητο πίστη της Εκκλησίας.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να διατηρήσουν ζωντανή τη φλόγα της πίστεως, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη και τους συνεργάτες του.

Ακολούθως, ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα, ενώ τα παιδιά έψαλαν τα Κάλαντα, «για να χαρούμε όλοι μαζί », όπως είπε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων