12/09/2022 12/09/2022 Τον Αγιασμό στα σχολεία της Σύρου τέλεσε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. Μιλώντας στους μαθητές μίλησε για τα μικρά παιδιά τα οποία πριν από 100 χρόνια ξεριζώθηκα από τη Μικρά Ασία και παρά τις αντίξοες συνθήκες διέπρεψαν στην Ελλάδα. Ειδικότερα, έπειτα από πρόσκληση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών, ο Σεβασμιώτατος...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 15:52

Σύρου Δωρόθεος: Αγιασμός σε εκπαιδευτήρια και μήνυμα για τα παιδιά που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία πριν από 100 χρόνια (φωτό)

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος: Αγιασμός σε εκπαιδευτήρια και μήνυμα για τα παιδιά που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία πριν από 100 χρόνια (φωτό)

Τον Αγιασμό στα σχολεία της Σύρου τέλεσε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. Μιλώντας στους μαθητές μίλησε για τα μικρά παιδιά τα οποία πριν από 100 χρόνια ξεριζώθηκα από τη Μικρά Ασία και παρά τις αντίξοες συνθήκες διέπρεψαν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, έπειτα από πρόσκληση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου παρέστη στον Αγιασμό που τελέσθηκε στα “Εκπαιδευτήρια Δελασάλ” της Σύρου.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου και τον Εφημέριο της εκασταχού Ενορίας, τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη ου νέου Σχολικού έτους, διαδοχικά, στο συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Σύρου, στην περιοχή του “Ξηροκάμπου”, και στο συγκρότημα των Λυκείων Σύρου, στην περιοχή του Άνω Μάννα, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, Ιω. Βρούτση και Φιλ.Φόρτωμα, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα, της εντεταλμένης για θέματα Παιδείας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Δημοτικής Συμβούλου κας Ειρήνης Δράκου, της Αντιδημάρχου Καθαριότητας κας Αγγελικής Πρίντεζη, του Προέδρου της Τοπ. Κοιν. Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Αλεξ. Αθανασίου, του Διευθυντού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ξενοφώντα Βαμβακερού και του Προέδρου της Τ.Ο. Σύρου της ΝΔ κ. Στάθη Μπαμπούνη.


Μετά τον Αγιασμό, ευχήθηκε σε όλους, Εκπαιδευτικούς και Μαθητές, να έχουν μια καλή και αποδοτική χρονιά.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στους Μαθητές των Γυμνασίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ανέφερε ότι “πριν 100 χρόνια στην περιοχή αυτή κατέφυγαν παιδιά από τη Μικρασία, με τον τρόμο στα μάτια και με την απελπισία στην ψυχή, απορφανισμένα και πάμπτωχα, αλλά κατόρθωσαν με την εργατικότητα και το ψυχικό τους σθένος να κτίσουν και να κατοικήσουν αυτή την περιοχή, να προοδεύσουν και αναδειχθούν χρήσιμα πρόσωπα της κοινωνίας. Και εσείς”, προσέθεσε, “που τα έχετε όλα, έχετε μεγάλη ευθύνη απέναντί τους, να τους μοιάσετε και να τους ξεπεράσετε!”


Μιλώντας  προς τους μαθητές του Λυκείου, αφού συνεχάρη τους αριστεύσαντες και εισαχθέντες στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, τόνισε ότι “ύστερα από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, δύο χρόνια πανδημίας και παρά τη διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση, οι γονείς σας κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μη στερηθείτε τίποτα και να επιδοθείτε απρόσκοπτοι στα μαθήματά σας, τους οποίους έχετε χρέος να ανταμείψετε και ευχαριστήσετε με την πρόοδο και την επιτυχία σας”.


Να σημειωθεί ότι σε όλα τα Σχολεία αναγνώσθηκε και μήνυμα της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων