21/07/2023 21/07/2023 “…Να προσευχηθούμε όλοι για τους Πυροσβέστες, τα Στελέχη της ΕΛΑΣ, τους Πιλότους των Πυροσβεστικών Ελικοπτέρων και όλους όσοι με θυσιαστικό φρόνημα αγωνίζονται να κατασβέσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές, που αφανίζουν έργα του Θεού και των ανθρώπων”. Με αυτούς τους λόγους επέλεξε την ομιλία του στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος ο Μητροπολίτης Σύρου κ....
21 Ιουλίου, 2023 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 - 10:33

Σύρου Δωρόθεος: “Να προσευχηθούμε για όλους όσους αγωνίζονται να κατασβέσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές”

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος: “Να προσευχηθούμε για όλους όσους αγωνίζονται να κατασβέσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές”

“…Να προσευχηθούμε όλοι για τους Πυροσβέστες, τα Στελέχη της ΕΛΑΣ, τους Πιλότους των Πυροσβεστικών Ελικοπτέρων και όλους όσοι με θυσιαστικό φρόνημα αγωνίζονται να κατασβέσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές, που αφανίζουν έργα του Θεού και των ανθρώπων”.

Με αυτούς τους λόγους επέλεξε την ομιλία του στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, τέλεσε την Τετάρτη τον Εόρτιο Εσπερινό, με τη συμμετοχή του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. Νεκταρίου, του Πνευματικού της Μονής Αρχιμ. Φιλοθέου και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρόντων του Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχου και πλήθους πιστών.

Προηγουμένως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, είχε αναφερθεί στην ομιλία του στον τιμώμενο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη και είχε καλέσει τους πιστούς να ζουν με πίστη, ειρηνικό φρόνημα και πραότητα, χωρίς να χάνουν την ελπίδα τους, στηρίζοντας πάντοτε τους άλλους, έστω και αν είναι ολίγοι, στην πίστη και την αφοσίωσή τους στο Θεό!

Ευχαρίστησε τέλος την Ηγουμένη Μοναχή Κικιλία και τις Αδελφές της Μονής για την φιλόφρονα υποδοχή και φιλοξενία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων