22/03/2024 22/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Αρχιμ. Αλέξιο, παρέστη στην επετειακή εκδήλωση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων της Άνω Μεράς Μυκόνου απήγγειλαν επίκαιρα κείμενα και ποιήματα και απέδωσαν τραγούδια της εποχής. Ο Σεβασμιώτατος...
22 Μαρτίου, 2024 - 13:46

Σύρου Δωρόθεος σε μαθητές: Να είστε υπερήφανοι που είστε απόγονοι ηρώων

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος σε μαθητές: Να είστε υπερήφανοι που είστε απόγονοι ηρώων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Αρχιμ. Αλέξιο, παρέστη στην επετειακή εκδήλωση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων της Άνω Μεράς Μυκόνου απήγγειλαν επίκαιρα κείμενα και ποιήματα και απέδωσαν τραγούδια της εποχής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τους Διευθυντές για την πρόσκληση και συνεχάρη τους μαθητές για την όμορφη αυτή εκδήλωση, στους οποίους συνέστησε να είναι περήφανοι για το προνόμιο, τη χαρά και την τιμή να είναι απόγονοι ηρώων και αγίων και τους προέτρεψε να μοχθούν και να μεριμνούν για την πρόοδο της Πατρίδος.

Τέλος, ανεφέρθη στους ευεργέτες της παιδείας στην Άνω Μερά, την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, η οποία προσέφερε το οικόπεδο για να κτισθεί το Σχολείο και τον Μυκόνιο Επιχειρηματία κ. Γεώργιο Δακτυλίδη, ο οποίος εχορήγησε την ανέγερση του λαμπρού Σχολικού Συγκροτήματος της Άνω Μεράς.

Ακολούθως, στο Ηρώο της Άνω Μεράς ανεπέμφθη δέηση και εγένετο κατάθεση στεφάνου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στη Χώρα της Μυκόνου, όπου προ του αγάλματος της Μυκονίας αγωνίστριας Μαντώς Μαυρογένους ανεπέμφθη, ωσαύτως, δέηση και κατετέθησαν στέφανοι, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, του Δημάρχου Μυκόνου, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, Προέδρων τοπικών Συλλόγων και Φορἐων, καθώς και μαθητών και μαθητριών των Εκπαιδευτηρίων της Μυκόνου, με τις σημαίες των Σχολείων τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων