05/04/2023 05/04/2023 Πριν αναχωρήσει για την Ερμούπολη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ΄ Δωρόθεος Β΄ επισκέφθηκε, κατά την ώρα της πρωινής προσευχής, το Σχολικό Συγκρότημα στο Κάστρο της Σικίνου, όπου συστεγάζονται το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Εκπαιδευτικοί και Μαθητές υπεδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο  με σεβασμό και εγκαρδιότητα. Ομιλώντας προς τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος, αφού...
05 Απριλίου, 2023 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 12:57

Σύρου Δωρόθεος σε μαθητές της Σικίνου: Είστε φρουροί της ιστορίας και του πολιτισμού

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος σε μαθητές της Σικίνου: Είστε φρουροί της ιστορίας και του πολιτισμού

Πριν αναχωρήσει για την Ερμούπολη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ΄ Δωρόθεος Β΄ επισκέφθηκε, κατά την ώρα της πρωινής προσευχής, το Σχολικό Συγκρότημα στο Κάστρο της Σικίνου, όπου συστεγάζονται το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Εκπαιδευτικοί και Μαθητές υπεδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο  με σεβασμό και εγκαρδιότητα.

Ομιλώντας προς τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος, αφού τους αφηγήθηκε παραστατικές διδακτικές ιστορίες και τους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, τους χαρακτήρισε “μικρούς ήρωες”, οι οποίοι, καθώς κατοικούν στο πιο ολιγάνθρωπο νησί της Μητροπόλεως και φοιτούν στο μικρότερο Σχολείο, από όσα έχει επισκεφθεί, παραμένουν φύλακες και φρουροί της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων,στις οποίες τους κάλεσε να παραμείνουν πιστοί και αφοσιωμένοι, τους διένειμε βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό και τους ευχήθηκε για την καλή τους πρόοδο.

Συνεχάρη, επίσης, τους Εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στο μικρό αυτό νησί και ευχήθηκε σε όλη τη Σχολική Κοινότητα της Σικίνου για το άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων