01/04/2021 01/04/2021 Στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, τέλεσε χθες τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ Μιλώντας προς τους παρισταμένους και προς τους θεατές του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού «SYROSTV1», που αναμετέδιδε απ’ ευθείας την Ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη Λειτουργική...
01 Απριλίου, 2021 - 9:41

Σύρου Δωρόθεος: Τηρήστε τη πνευματική και σωματική νηστεία

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος: Τηρήστε τη πνευματική και σωματική νηστεία

Στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, τέλεσε χθες τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’

Μιλώντας προς τους παρισταμένους και προς τους θεατές του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού «SYROSTV1», που αναμετέδιδε απ’ ευθείας την Ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη Λειτουργική παράδοση της Ακολουθίας των Προηγιασμένων Τίμίων Δώρων, έτσι όπως αυτή καταγράφεται στα συγγράμματα του Μ. Βασιλείου, του Συμεών Θεσσαλονίκης, άλλων Πατέρων της Εκκλησίας, και ιερών Κανόνων και τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της πνευματικής και σωματικής νηστείας κατά την περίοδο αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προτρέποντας τους πιστούς να τηρήσουν κατά δύναμη τον θεόσδοτο αυτό θεσμό, που ο Μ. Βασίλειος τον ονομάζει συνομήλικο της ανθρωπότητος.

Συνεχάρη, τέλος, και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, τον Ιεροψάλτη του Ναού και τους Ιεροψάλτες του Μητροπολιτικού Ναού, οι οποίοι περιεκόσμησαν το Αναλόγιο, και ευχήθηκε στους πιστούς να διέλθουν με υγεία τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων