02/09/2021 02/09/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στο εορτάζον Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μάμαντος, εξαρτήματος της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου. Με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και την παρουσία αρκετών πιστών, οι περισσότεροι των οποίων εκτός του Ναού, εφαρμόζοντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Στην...
02 Σεπτεμβρίου, 2021 - 19:38
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2021 - 19:28

Σύρου: “H σημερινή εορτή μάς υπενθυμίζει την αγάπη του Θεού προς την έλλογη και την άλογη δημιουργία”

Διαδώστε:
Σύρου: “H σημερινή εορτή μάς υπενθυμίζει την αγάπη του Θεού προς την έλλογη και την άλογη δημιουργία”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στο εορτάζον Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μάμαντος, εξαρτήματος της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου.

Με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και την παρουσία αρκετών πιστών, οι περισσότεροι των οποίων εκτός του Ναού, εφαρμόζοντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι “η σημερινή εορτή μας υπενθυμίζει την αγάπη του Θεού προς την έλλογη και την άλογη δημιουργία, η οποία εξεδηλώθη προς μεν την έλλογο, τον άνθρωπο, δηλαδή, με την θυσία του Υιού και Λόγου Του για τη σωτηρία του, προς δε την άλογο. με την παρουσία αγίων προστατών της φύσεως και των ζώων, για να μας υποδείξει ότι οφείλουμε να προστατεύουμε και να αγαπάμε τη φύση και να αγαπάμε τα ζώα, τα οποία μας προσέφερε για τροφή και συντροφικότητα.” Ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού και Υπεύθυνο της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, για τον ευπρεπισμό της πανηγύρεως και την μέριμνά του προς το Ναό και την Ιερά Μονή, καθώς και τον κ. Δημήτριο Ασημομύτη, με του οποίου την χορηγία κατέστη δυνατή η ολοκληρωτική ανακαίνιση του Παρεκκλησίου και έτσι έγινε δευτεροκτίτωρ αυτού. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους “Καλό Μήνα”.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων