09/09/2021 09/09/2021 Κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προερχόμενος από την Σίφνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, έπλευσε χθες το πρωί στο ιερό νησί της Μήλου, όπου μετά την άφιξή του, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας “Κορφιάτισσας”, στην Πλάκα.   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος κήρυξε τον Θείο Λόγο, όπου αρχικά παραλλήλισε τις οικογενειακές εορτές με...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 12:08

Σύρου: “Η Θεοτόκος είναι η ρίζα της ζωής”

Διαδώστε:
Σύρου: “Η Θεοτόκος είναι η ρίζα της ζωής”

Κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προερχόμενος από την Σίφνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, έπλευσε χθες το πρωί στο ιερό νησί της Μήλου, όπου μετά την άφιξή του, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας “Κορφιάτισσας”, στην Πλάκα.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος κήρυξε τον Θείο Λόγο, όπου αρχικά παραλλήλισε τις οικογενειακές εορτές με τις εκκλησιαστικές, τονίζοντας: ότι “όπως στις οικογενειακές εορτές όλοι οι συγγενείς συναθροίζονται στο σπίτι που εορτάζει και συνευωχούνται, έτσι και στις εκκλησιαστικές εορτές, τα μέλη της πνευματικής οικογένειας, της Ενορίας, συνάγονται στο κοινό σπίτι, τον Ιερό Ναό, και συμμετέχουν στο πνευματικό συμπόσιο της Θείας Λειτουργίας”. 

Στη συνέχεια, με αφορμἠ το χαρακτηρισμό της Θεοτόκου “ως ρίζας της ζωής”, που αναφέρεται στην απόληξη τροπαρίου της 9ης Ωδής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Θεοτόκου και στην πραγματωση του Σχεδίου της Θείας Οικονομίας και στο ρόλο που κατέχει στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών, τους οποίους προέτρεψε, κατά τις δυσκολίες της ζωής τους να προστρέχουν προς την κοινή Μητέρα όλων των ανθρώπων την Παναγία, υπό τη σκέπη της Οποίας ευχήθηκε να ευρίσκονται πάντοτε.

Κατά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν εφημέριοι της νήσου, ενώ παρευρέθηκαν η Έπαρχος Μήλου-Σίφνου κ. Έλλη Χωριανοπούλου, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Εμμ. Μικέλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Πασσιαλής, η Πρόεδρος του Συλλόγου “Οι Φίλοι των Κατακομβών Μήλου” κ. Ελένη Χανιώτη, καθώς και πλήθος πιστών.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων