01/10/2021 01/10/2021 Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Xώρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται «φωτοείδες εκτύπωμα» της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, χοροστάτησε χθες κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής και των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 13:50

Σύρου: “Να προσευχόμαστε με πίστη στην Παναγία”

Διαδώστε:
Σύρου: “Να προσευχόμαστε με πίστη στην Παναγία”

Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Xώρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται «φωτοείδες εκτύπωμα» της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, χοροστάτησε χθες κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής και των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και πολλών Μυκονίων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος τόνισε αρχικά ότι η Θεοτόκος επέλεξε, ανάμεσα από πολλά άλλα μέρη, τη Χερσόνησο του Άθω ως κατοικητήριο και «Περιβόλι» Της, οι 20 Μόνες του οποίου φυλάσσουν πολύτιμα σεβάσματα της πίστεώς μας, μεταξύ των οποίων η ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η Οποία, όπως δηλώνει η επωνυμία Της, με την επίκληση του Ονόματός Της και μόνον μεσιτεύει προς τον Υιό Της και σπεύδει σε ταχεία αντίληψη και ανταπόκριση των αιτημάτων μας.

Προσέθεσε δε η εορτή αυτή προτρέπει τους Χριστιανούς πρώτον να μη χάνουν πότε την ελπίδα τους στο Θεό, δεύτερον να σέβονται και να παραμένουν πιστοί στην Εκκλησία και τρίτον να προσεύχονται με πίστη στην Παναγία, η Οποία ικανοποιεί τα εκ βάθους ψυχής αιτήματά τους.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη για τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως, τον φιλευσεβή Αναγνώστη κ. Δημήτριο Ασημομύτη, χάρη στον οποίο εκομίσθη εξ Αγίου Όρους η Εικόνα της Γοργοεπηκόου στον Ιερό Ναό Παναχράντου, και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς για τον νέο μήνα Οκτώβριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων