13/02/2020 13/02/2020 Στην απόφαση για συστηματική, στενότερη συνεργασία, κατέληξαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, με θεμέλιο το εντυπωσιακό, όσο και χρηστικό αποτέλεσμα μιας πρώτης συνέργειάς τους, η οποία αναδεικνύει ταυτόχρονα, τόσο την κληρονομιά της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου όσο και τις δυνατότητες του Εργαστηρίου Γεωχωρικών Τεχνολογιών, του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, του...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 14:46

Συστηματική συνεργασία ΠΑ.Δ.Α – Μητρόπολης Σύρου

Διαδώστε:
Συστηματική συνεργασία ΠΑ.Δ.Α – Μητρόπολης Σύρου

Στην απόφαση για συστηματική, στενότερη συνεργασία, κατέληξαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, με θεμέλιο το εντυπωσιακό, όσο και χρηστικό αποτέλεσμα μιας πρώτης συνέργειάς τους, η οποία αναδεικνύει ταυτόχρονα, τόσο την κληρονομιά της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου όσο και τις δυνατότητες του Εργαστηρίου Γεωχωρικών Τεχνολογιών, του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, του ΠΑΔΑ.

Σε συνάντηση των δύο πλευρών, που προκάλεσε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου, Καθηγητής, Βασίλειος Παγούνης, στην Αίθουσα Συμβουλίων του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω), παρουσία του Πρύτανη, Καθηγητή, Παναγιώτη Καλδή και του Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεου του Β΄, η Ερευνητική Ομάδα του ΠΑΔΑ παρουσίασε ολοκληρωμένο το έργο «Σύγχρονες Γεωδαιτικές Μέθοδοι και Αυτοματισμοί για τον εντοπισμό και συστηματική καταγραφή των Ιερών Ναών και Μνημείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου».

Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής, Βασίλειος Παγούνης και η Ερευνητική Μονάδα Γεωδαισίας – Τοπογραφίας και Παγκόσμιων Συστημάτων Προσδιορισμού Θέσης, του Εργαστηρίου Γεωχωρικών Τεχνολογιών του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του ΠΑΔΑ, πρόβαλαν αναλυτικά τα link που θα εμπλουτίσουν την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες (τουρίστες και διαδικτυακοί επισκέπτες των Κυκλάδων), θα αντλούν πλήθος πληροφοριών για τους Ναούς και τις Ιερές Μονές, που βρίσκονται στα νησιά των Κυκλάδων που ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με στόχο την ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου και την επέκταση της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Β΄ ευχαρίστησε την Ερευνητική Ομάδα του ΠΑΔΑ και προσωπικά τον Καθηγητή Βασίλειο Παγούνη, για το έργο που αναβαθμίζει την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ένα μεγάλο μέρος των Κυκλάδων και ενισχύοντας, μεταξύ άλλων, το Θρησκευτικό Τουρισμό στην περιφέρεια της Μητρόπολης.

Για το σκοπό αυτό, ζήτησε να υπάρξει δημόσια παρουσίασή του, στους συλλογικούς φορείς και τους πολίτες της περιφέρεια της Μητρόπολης Σύρου και εξέφρασε την ευχή για συστηματική εμβάθυνση της συνεργασίας με το ΠΑΔΑ και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Η πρόταση του Μητροπολίτη Σύρου συνάντησε την άμεση ανταπόκριση από πλευράς ΠΑΔΑ, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή, Παναγιώτη Καλδή, να δεσμεύεται για τη σύνταξη Μνημονίου Συνεργασίας των δύο πλευρών, το οποίο θα επιμεληθούν το ΠΑΔΑ και το «Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου».

Τις ευχαριστίες του για τη μέχρι σήμερα συνεργασία με το ΠΑΔΑ και την προοπτική ενίσχυσής της, εξέφρασε από την πλευρά του και ο Αντιπρόεδρος του εν λόγω Κέντρου, Νικόλαος Χρυσίνης, ο οποίος συντόνισε επί τόπου την ερευνητική ομάδα του έργου ανάδειξης των Ναών και Μονών της Μητρόπολης Σύρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη συνάντηση παρέστησαν όλοι όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας, ήτοι, ο Μιχαήλ Γιαννίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΠΑΔΑ, ο Δημήτριος Αναστασίου, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΠΑΔΑ, η Ευδοκία Καμπούρογλου, Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΠΑΔΑ και οι προπτυχιακές Φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Ελπίδα Βαξεβανίδη και Χρυσοθέμις – Κλεοπάτρα Βουρεξάκη.

Πηγή: esos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων