21/11/2021 21/11/2021 Στον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας στην Κίμωλο, στην οποία μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου από την ιερά νήσο Μήλο, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Προϊσταμένου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και των προσελθόντων από...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 20:13

Τα Εισόδια της Θεοτόκου εόρτασαν στη Κίμωλο

Διαδώστε:
Τα Εισόδια της Θεοτόκου εόρτασαν στη Κίμωλο

Στον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας στην Κίμωλο, στην οποία μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου από την ιερά νήσο Μήλο, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Προϊσταμένου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και των προσελθόντων από τη Μήλο Αρχιμ. Νεκτάριου Σώρου και Διακόνου Ευστρατίου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμας, η Έπαρχος Μήλου-Κιμώλου κα Έλλη Χωριανοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Σάρδης και κα Ελισάβετ Βαμβακάρη, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και των πιστών Κιμωλίων, οι οποίοι, προσήλθαν με απόλυτη τάξη και τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας εντός και εκτός του Ναού.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στη δωδεκαετή παραμονή της Παναγίας στο Ναό, κατά τη διάρκεια της οποίας, τρεφομένη υπό Αγγέλων με «απόρρητη» τροφή, κατά τον ιερό υμνωδό, με πλήρη καθαρότητα σώματος και νοός, επέτυχε τη θέωση και απέκτησε την «πνευματική ιερωσύνη», ώστε να δέεται υπέρ του σύμπαντος κόσμου!

Προσέθεσε δε ότι όπως στο Ναό του Σολομώντος υπήρχαν τρία μέρη, για να προσεγγίσει κανείς τα Αγία των Αγίων, έτσι και στην πνευματική μας ζωή βαδίζουμε σταδιακά από τα ατελέστερα προς τα πνευματικότερα μέχρι να καταξιωθούμε ενώπιον του Θεού και να προσεγγίσουμε τη θέωση!

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, εγένετο η κατά το έθος λιτάνευση της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Οδηγητρίας στους καθαρούς και περιποιημένους δρόμους της Κιμώλου.
Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, για την ευδόκιμη διακονία του, και τους Κιμωλίους για την παρουσία τους και την προσήλωσή τους στις παραδόσεις.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων