03/01/2024 03/01/2024 Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β ‘ τελέστηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Εσπερινός, από τους Εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, του Μεγάλου Βασιλείου, στο ιερό εορτάζον Παρεκκλήσιο της Λίμνης “Κουσεγιάρες”, με την συμπροσευχή, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών. Προ του πέρατος της...
03 Ιανουαρίου, 2024 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2024 - 21:43

Τα Φαναράκια της Μυκόνου, Εσπερινός του Αγίου Βασιλείου στις “Κουσεγιάρες”

Διαδώστε:
Τα Φαναράκια της Μυκόνου, Εσπερινός του Αγίου Βασιλείου στις “Κουσεγιάρες”

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β ‘ τελέστηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Εσπερινός, από τους Εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, του Μεγάλου Βασιλείου, στο ιερό εορτάζον Παρεκκλήσιο της Λίμνης “Κουσεγιάρες”, με την συμπροσευχή, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Πρωθιερεύς π. Πέτρος Μαραγκός, ομίλησε για την κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου Ιησού Χριστού και την ζωή του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας και ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους.

Από την ακοίμητη κανδύλα του Αγίου διένειμε φως για να ανάψουν τα φαναράκια τους και να συνοδεύσουν λιτανευτικά την εικόνα του Αγίου, ψάλλοντας τα κάλαντα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς όπου το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία και η δοξολογία του νέου έτους.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών λιτανευτικά επέστρεψε η εικόνα του Αγίου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο και με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Καθηγουμένου Αρχιμ. Αλεξίου και των Εφημερίων της νήσου ευλογήθηκε η Αγιοβασιλειόπιτα του Δήμου.

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων