16/12/2023 16/12/2023 Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μοδέστου, Προστάτη των Γεωργοκτηνοτρόφων Μυκόνου, με την παρουσία πολλών πιστών. Συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστου και Εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης. Κηρύσσων το θείο λόγο,...
16 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 14:47

Τα μέλη του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μυκόνου τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Μόδεστο

Διαδώστε:
Τα μέλη του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μυκόνου τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Μόδεστο

Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μοδέστου, Προστάτη των Γεωργοκτηνοτρόφων Μυκόνου, με την παρουσία πολλών πιστών.

Συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστου και Εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης.

Κηρύσσων το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Μοδέστου και την αγάπη του προς τους ανθρώπους και τα ζώα και ευχήθηκε σε όλους για τις επιούσιες Άγιες Ημέρες.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας τέλεσε τον Αγιασμό για τα κτήματα των εορταζόντων, με τον οποίο ραντίζουν τις καλλιέργειες και τα ζωα τους, υπέρ των οποίων ανέγνωσε την ευχή του Αγίου Μοδέστου.

Ακολούθως, συνοδευόμενος από τους ιερείς και τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κων. Κουκά, τέλεσε τον Αγιασμό στο ανακαινισμένο Ελαιοτριβείο της Μυκόνου, τα μηχανήματα του οποίου δωρήθηκαν από τον Δήμο Μυκόνου, επι Δημαρχίας του κ. Κουκά, συνεχάρη τους ιδιοκτήτες του για τον εκσυγχρονισμό της παραδοσιακής παραγωγικής αυτής μονάδος και τους ευχήθηκε καλή απόδοση των προσπαθειών τους.

 

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων