30/04/2023 30/04/2023 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε χθες στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τριποτάμου Τήνου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Φωσκόλου επί 40ετίαν διακονήσαντος την Ενορία Τριποτάμου. Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Πρωτοπρ. Μάρκο και Ιάκωβο Φώσκολο τέκνα του...
30 Απριλίου, 2023 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 12:28

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Ιερέως στην Τήνο

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Ιερέως στην Τήνο

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε χθες στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τριποτάμου Τήνου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Φωσκόλου επί 40ετίαν διακονήσαντος την Ενορία Τριποτάμου.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Πρωτοπρ. Μάρκο και Ιάκωβο Φώσκολο τέκνα του κοιμηθέντος Ιερέως και τον Ιεροδιάκονο Γεώργιο.

Συμμετείχε πλήθος ευλαβών Χριστιανών Τριποταμιτών αλλά και από όλο το νησί, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κτικάδου-Τριποτάμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων, μέλη των Συλλόγων Τριποταμιτών και Σμπεραδιανών “Ο Κάβος” και “Η Γέννησις”, εκκλησιαστικοί επίτροποι, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Ναού και των πέριξ χωρίων υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου παρατέθηκε παραδοσιακή δοχή.

 

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Παναγιωτίδης

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων