17/05/2023 17/05/2023 Ο Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ έπλευσε σήμερα το πρωί από τη Σύρο στη Σέριφο και τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μ. Λιβαδίου το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο εκ Μυκόνου οικογενούς του, γενάρχου καλής και φιλοπόνου οικογενείας. Στην επιμνημόσυνη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην ανάσταση των νεκρών διά της Αναστάσεως...
17 Μαΐου, 2023 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 15:04

Tεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Οικογενούς του Μητροπολίτη Σύρου στη Σέριφο

Διαδώστε:
Tεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Οικογενούς του Μητροπολίτη Σύρου στη Σέριφο

Ο Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ έπλευσε σήμερα το πρωί από τη Σύρο στη Σέριφο και τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μ. Λιβαδίου το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο εκ Μυκόνου οικογενούς του, γενάρχου καλής και φιλοπόνου οικογενείας.

Στην επιμνημόσυνη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην ανάσταση των νεκρών διά της Αναστάσεως του Κυρίου και ευχήθηκε στους οικείους του κεκοιμημένου οικογενούς του και σε όλους τους παρισταμένους για την εορτή του Πάσχα.

Αύριο, Πέμπτη, 18 Μαΐου, θα μεταβεί στη Μακρόνησο και θα ιερουργήσει στον εκεί Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τον οποίο εκ βάθρων ανακαίνισε και εξωράισε η φιλάγιος και ευεργετική διάθεση των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, θα μεταβεί για οικογενειακούς λόγους στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο, 20 Μαΐου, το πρωί θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Άνδρου, επί τη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Την Κυριακή, 21 Μαΐου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου της Αγίας Ελένης Κάστρου και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Αθήνα, για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων