31/10/2020 31/10/2020 Με την παρουσία πλήθους πιστών, τηρούντων τα διατεταγμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε απόψε, στην περιοχή Μαράθι Μυκόνου, τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου αφιερωμένου στη Γέννηση του Κυρίου και τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό, το οποίο ανήγειρε φιλογενής οικογένεια της Μυκόνου. Ομιλών προς τους παραστάντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄...
31 Οκτωβρίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2020 - 15:04

Θυρανοίξια Ι. Παρεκκλησίου Αγίων Αναργύρων στη Μύκονο

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ι. Παρεκκλησίου Αγίων Αναργύρων στη Μύκονο

Με την παρουσία πλήθους πιστών, τηρούντων τα διατεταγμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε απόψε, στην περιοχή Μαράθι Μυκόνου, τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου αφιερωμένου στη Γέννηση του Κυρίου και τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό, το οποίο ανήγειρε φιλογενής οικογένεια της Μυκόνου.

Ομιλών προς τους παραστάντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανέφερε ότι: “σήμερα, μπροστά στα μάτια μας, απεικονίζονται τρεις συμβολισμοί”.

“Ο πρώτος είναι η γη που μας κληροδότησαν οι πατέρες μας. Ο δεύτερος, είναι τα πολλά παρεκκλήσια που θεώμεθα, εκφράσεις της πηγαίας ευσέβειας των Μυκονίων. Ο τρίτος, είναι η συνέχεια της πατρώας παραδόσεως στην οποία στοιχούσα η φιλευσεβής οικογένεια της Μυκόνου ανήγειρε το σήμερα αγιαζόμενο Παρεκκλήσιο”.

Αυτοί οι τρεις συμβολισμοί” υπογράμμισε, “είναι που μας δίνουν δύναμη και τροφοδοτούν την ψυχή μας με ηθικά και πνευματικά εφόδια, που μας δίνουν τη δύναμη να αναπληρώνουμε το ψυχικό κενό που μας δημιουργούν συχνά τα προβλήματα και οι δυσκολίες της καθημερινότητας!”

Τέλος συνεχάρη την οικογένεια των κτητόρων και προέτρεψε τους πιστούς να παραμένουν πιστοί στις ευλογημένες παραδόσεις της Μυκόνου και να τις κληροδοτήσουν στα παιδιά τους.

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων