10/08/2022 11/08/2022 Την Ακολουθία των Θυρανοιξίων ιερού Παρεκκλησίου, τιμώμενου επ’ ονόματι της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Παταπίου και Εφραίμ, και εν συνεχεία τον Παρακλητικό Κανόνα προς τη Θεοτόκο τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Ομιλών προς τους προσελθόντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την κτήτορα και τα παιδιά της για την ανέγερση του ιερού Παρεκκλησίου...
10 Αυγούστου, 2022 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 - 10:49

Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Την Ακολουθία των Θυρανοιξίων ιερού Παρεκκλησίου, τιμώμενου επ’ ονόματι της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Παταπίου και Εφραίμ, και εν συνεχεία τον Παρακλητικό Κανόνα προς τη Θεοτόκο τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Ομιλών προς τους προσελθόντες πιστούς, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την κτήτορα και τα παιδιά της για την ανέγερση του ιερού Παρεκκλησίου και υπογράμμισε τη σημασία της πήξεως ενός ακόμη Θυσιαστηρίου, επί του οποίου θα ιερουργείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και εκ του οποίου θα αναπέμπονται δοξολογίες και προσευχές προς τον Κύριο.

Ευχαρίστησε τους συνευχηθέντες, κατά σάρκα αδελφό της κτήτορος και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Μυκόνου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, και τον Εφημέριο της περιοχής, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χάλαρη, και ευχήθηκε στους παραστάντες πιστούς για το υπόλοιπο του Αγίου Δεκαπενθημέρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων