29/06/2022 29/06/2022 Τα Θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο και Ένδοξο Απόστολο Πέτρο, στην περιοχή “Ἀγιος Ιωάννης” Μυκόνου, τέλεσε  το πρωί της Τρίτης, 28ης Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄.  Στην τελετή συμμετείχαν οι δύο Αρχιερατικοί Επίτροποι της νήσου, Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Μαραγκός και Βασίλειος Τζανιδάκης, ενώ παρέστη ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος...
29 Ιουνίου, 2022 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 13:15

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου στη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Πέτρου στη Μύκονο

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου στη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Πέτρου στη Μύκονο

Τα Θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο και Ένδοξο Απόστολο Πέτρο, στην περιοχή “Ἀγιος Ιωάννης” Μυκόνου, τέλεσε  το πρωί της Τρίτης, 28ης Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄. 

Στην τελετή συμμετείχαν οι δύο Αρχιερατικοί Επίτροποι της νήσου, Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Μαραγκός και Βασίλειος Τζανιδάκης, ενώ παρέστη ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν να συνευχηθούν και να συγχαρούν την οικογένεια των κτητόρων, που ανήγειραν το Παρεκκλήσιο στη μνήμη της μητέρας τους.

Προς τους συναχθέντες πιστούς ομίλησε, με λόγο καλλιεπή και εκκλησιολογικά θεμελιωμένο ο κτήτωρ του Παρεκκλησίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη την ευσεβή οικογένεια των κτητόρων για τις καλές παρακαταθήκες, που κληροδοτεί στα παιδιά της, και ειδικώτερα το σεβασμό της μνήμης των κεκοιμημένων και την ανέγερση ιερών Παρεκκλησίων, που κατά εκατοντάδες περικοσμούν τη Μύκονο και στα Θυσιαστήρια των οποίων τελείται η λογική Λατρεία. Απηύθυνε, προσέτι, εγκάρδιες ευχές προς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για την ονοματική του εορτή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων