30/06/2020 30/06/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σερίφου, τελέσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020, η Εξόδιος Ακολουθία του κοιμηθέντος Πρωτοπρεσβυτέρου Ιακώβου Μητροφάνη, ο οποίος επί πεντηκονταετία διηκόνησε το ιερό Θυσιαστήριο και επί εικοσιπενταετία την Ιερά Μητρόπολη, ως Αρχιερατικός Επίτροπος Σερίφου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄και με την πάνδημη παρουσία των Σεριφίων πιστών....
30 Ιουνίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2020 - 22:21

Τίμησαν οι Σερίφιοι τον αοίδιμο Πρωτοπρεσβύτερο

Διαδώστε:
Τίμησαν οι Σερίφιοι τον αοίδιμο Πρωτοπρεσβύτερο

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σερίφου, τελέσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020, η Εξόδιος Ακολουθία του κοιμηθέντος Πρωτοπρεσβυτέρου Ιακώβου Μητροφάνη, ο οποίος επί πεντηκονταετία διηκόνησε το ιερό Θυσιαστήριο και επί εικοσιπενταετία την Ιερά Μητρόπολη, ως Αρχιερατικός Επίτροπος Σερίφου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄και με την πάνδημη παρουσία των Σεριφίων πιστών.

Στην Εξόδιο Ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο, την προσφορά και τη διακονία του μεταστάντος Πρωτοπρεσβυτέρου στις μικρές Ενορίες της Σερίφου και την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στο σεβασμό του προς τους Επισκόπους του, τον Μακαριστό Προκάτοχό του Δωρόθεο Α’ και τον ίδιο, καθώς και στην εκλεκτή οικογένεια που δημιούργησε.

Συνεχάρη δε τους Σεριφίους για την αγάπη που έδειξαν προς τον πνευματικό τους πατέρα και ποιμένα, ο οποίος, όπως υπογράμμισε, τους διεποίμανε με αγάπη, ήθος, ανιδιοτέλεια και αφοσίωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων