08/09/2023 08/09/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β´ μετέβη χθες στη Σίφνο και το απόγευμα προέστη του Εόρτιου Εσπερινού της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσης, Συμμετείχαν ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ιωαννίκιος Λαμπρινός, ο Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρ. Δημήτριος Διαμαντής, και Εφημέριοι της νήσου. Παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 17:43

Την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου τίμησε ο Μητροπολίτης Σύρου στη Σίφνο και τη Μήλο

Διαδώστε:
Την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου τίμησε ο Μητροπολίτης Σύρου στη Σίφνο και τη Μήλο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β´ μετέβη χθες στη Σίφνο και το απόγευμα προέστη του Εόρτιου Εσπερινού της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσης,

Συμμετείχαν ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ιωαννίκιος Λαμπρινός, ο Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρ. Δημήτριος Διαμαντής, και Εφημέριοι της νήσου.

Παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Χρυσίνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, το  διατελέσας Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, και υποψήφιος Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αντ. Ζαμπέλης, ο διατελέσας Έπαρχος Σίφνου κ. Νικ. Βενιός, καθώς και πλήθος πιστών, Σίφνιοι και παρεπιδημούντες παραθεριστές, που κατέκλυσαν το Καθολικό και τους πέριξ αυτού χώρους της Μονής.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, αφού ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στη θέση που κατέχει η Παναγία στη ζωή της Εκκλησίας, η οποία την ανεκήρυξε Θεοτόκο, και των πιστών, οι οποίοι την έχουν ανακηρύξει πνευματική τους Μητέρα.

Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό, για την εργώδη και κοπιώδη μεριμνά του προς το Μοναστικό αυτό Θεομητορικό ενδιαίτημα, ευχήθηκε στη μαθητική κοινότητα του νησιού, εκπαιδευτικούς και μαθητές, υγεία, πρόοδο και δύναμη για το νέο Σχολικό Έτος και σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , έπλευσε με ιδιωτικό μέσο και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην γείτονα ιερά νήσο Μήλο, και σήμερα το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Nαό της Παναγίας, της επιλεγομένης « Κορφιάτισσας», με τη λειτουργική συμμετοχή όλων των Εφημερίων της νήσου.

Κηρύσσων τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ανάμεσα στο οποίο η Έπαρχος Μήλου Σίφνου, Αξιωματικός του Λ.Σ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιχαήλ Μωραΐτη και Σοφία Βαμβακάρη επεσήμανε ότι ὀπως κάθε οικογένεια εορτάζει με χαρά τα γενέθλια των μελών της, έτσι και η Χριστιανική Οικογένεια εορτάζει και τιμά τα γενέθλια της Θεοτόκου, τα οποία είναι αφορμή χαράς για την παγκόσμια οικογένεια, αφού υπήρξαν η απαρχή της σωτηρίας των ανθρώπων, εν ευγνωμοσύνη ευχαριστώντας Την και για όσες ευεργεσίες και δωρεές προσφέρει στη ζωή τους, ως ” η ρίζα της ζωής”.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ήδη πλέει προς Πειραιά και εκείθεν θα πλεύσει στη Μύκονο, όπου αύριο θα τελέσει Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στην περιοχή “Φτελιά” της Άνω Μεράς.

 

          

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων