17/02/2024 25/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών» Ερμουπόλεως το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024 και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του επί πεντηκονταετία ευόρκως και ευδοκίμως διακονήσαντος σ’ αυτόν, αειμνήστου Αρχιμανδρίτου Αλεξάνδρου Τσιουχάρη, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία πλήθους πιστών,...
17 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2024 - 23:36

Το μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Αλεξάνδρου Τσιουχάρη τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Το μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Αλεξάνδρου Τσιουχάρη τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών» Ερμουπόλεως το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024 και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του επί πεντηκονταετία ευόρκως και ευδοκίμως διακονήσαντος σ’ αυτόν, αειμνήστου Αρχιμανδρίτου Αλεξάνδρου Τσιουχάρη, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία πλήθους πιστών, Ενοριτών και Ερμουπολιτών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τη μνήμη του.

Στον επιμνημόσυνο ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’, αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη ποιμαντική, λειτουργική και ιεροκηρυκτική προσφορά του αείμνηστου Αρχιμανδρίτη Αλεξάνδρου Τσιουχάρη προς την Ιερά Μητρόπολη, την κοινωνία της Σύρου και την ιστορική Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών», επεσήμανε τη μεγαλειώδη και σωτηριώδη αποστολή του ιερέως στον κόσμο και τόνισε ότι η ιερωσύνη καθιστά τον φέροντα αυτήν άνθρωπο «θεοειδή», το θνητό σώμα του οποίου, από τη στιγμή που δέχεται τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, αποκτά ξεχωριστή ιερότητα.

Επικαλέσθηκε, μάλιστα, ως παράδειγμα την περίπτωση του Θεοδωρήτου, Επισκόπου Κύρρου, ο οποίος, ευρισκόμενος στην έρημο, λειτούργησε έχοντας σαν Αγία Τράπεζα τα χέρια του Διακόνου του.

Ωσαύτως ετελέστη μνημόσυνο φιλογενούς Ερμουπολίτη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων