07/09/2019 07/09/2019 Πανδήμως και με δάκρυα στα μάτια ο λαός της Κύθνου υπεδέχθη στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης-Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Δρυοπίδος τη σορό του εκδημήσαντος Πρωτοπρεσβυτέρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κύθνου Κωνσταντίνου Γονίδη, την οποία συνόδευσαν από την Αθήνα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος, ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Αγγελιδάκης και ο Διάκονος...
07 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2019 - 15:20

Το “ύστατο χαίρε” της Κύθνου στον π. Κων/νο Γονίδη

Διαδώστε:
Το “ύστατο χαίρε” της Κύθνου στον π. Κων/νο Γονίδη

Πανδήμως και με δάκρυα στα μάτια ο λαός της Κύθνου υπεδέχθη στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης-Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Δρυοπίδος τη σορό του εκδημήσαντος Πρωτοπρεσβυτέρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κύθνου Κωνσταντίνου Γονίδη, την οποία συνόδευσαν από την Αθήνα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος, ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Αγγελιδάκης και ο Διάκονος Νικόλαος Χαρούλης.Μετά την άφιξη της σορού ετελέσθησαν στο Ναό τα υπό της Εκκλησιαστικής τάξεως προβλεπόμενα και το μεσημέρι η Εξόδιος Ακολουθία, με την παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους Κυθνίων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος στην επικήδειο ομιλία του ανεφέρθη στην εξηκονταετή προσφορά του κεκοιμημένου Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Γονίδη στην Ενορία των Αγίας Άννης-Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την οποία με πολλή αγάπη και ανύστακτη μέριμνα διηκόνησε, και εξήρε την προσφορά του, ως Αρχιερατικού Επιτρόπου, προς την Ιερά Μητρόπολη, τους μακαριστούς Προκατόχους του Φιλάρετο και Δωρόθεο Α΄ και τον ίδιο και τόνισε τους αγώνες του υπέρ των δικαίων της Εκκλησίας και του Ιερού Προσκυνήματος της “Παναγίας Κανάλας”, τους οποίους διεξήγαγε πολλάκις μόνος, “μονομάχος”, επιμένων, ως καλός στρατιώτης να αγωνίζεται μέχρι τέλους, καίτοι πληγωμένος.

“Σεβόμεθα”, προσέθεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β, “τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλ’ είμεθα βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη του Θεού θα του αποδώσει πολλούς στεφάνους”.

Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στους δύο νέους Κληρικούς, τους οποίους συμμαρτήρησε και προσέφερε στην Εκκλησία της Κύθνου, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Νικόλαο Δανιήλ, τον και διάδοχό του στην Ενορία και την Αρχιερατική Επιτροπία, και Χαρίλαο Δημητρίου, οι οποίοι θα παραλάβουν και ως καλοί σκυταλοδρόμοι θα συνεχίσουν την παρακαταθήκη του αειμνήστου Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Γονίδη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επήνεσε την θυγατέρα του Ιωάννα και την οικογένειά της για την περισσή αγάπη και στοργή, με τις οποίες τον περιέβαλαν κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια της ασθενείας του.Επικήδειους λόγους εξεφώνησαν ο Δήμαρχος κ.Σταμάτης Γαρδέρης και συνεργάτες του και παρεβρέθη εκπρόσωπος του κυρίου Υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση.
Στη συνέχεια, ο αοίδιμος Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Γονίδης ετάφη παρά τω ιερώ Βήματι του Κοιμητηριακού Ναού των Ταξιαρχών, προσδοκών την ανάστασιν των νεκρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων