08/11/2021 08/11/2021 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στη συνοικία Νεάπολη της Ερμούπολης, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και των Εφημερίων των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου και με την παρουσία της Προέδρου Εφετών Αιγαίου, του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, του λιμενάρχη...
08 Νοεμβρίου, 2021 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2021 - 16:12

Των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στη συνοικία Νεάπολη της Ερμούπολης, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και των Εφημερίων των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου και με την παρουσία της Προέδρου Εφετών Αιγαίου, του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, του λιμενάρχη Σύρου, μετά ανδρών και γυναικών Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, του Αντιδημάρχου κ. Νικολ. Φωτεινιά, εκπροσωπούντος τον Δἠμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, του Αντιπροέδρου και μελών του Συλλόγου Μικρασιατών με τη σημαία του, του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Σύρου και πιστών. εντός και εκτός του Ναού, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στο πλήθος των λειτουργικών και υμνογραφικών κειμένων, στα οποία γίνεται επίκληση των Αγίων Αγγέλων, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία και τη θέση που κατέχουν οι Άγγελοι στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών, τονίζοντας ότι έργο τους στον ουρανό είναι να δοξάζουν το Θεό και έργο τους στη γη είναι να προστατεύουν τους ανθρώπους.

Και κατέληξε λέγων ότι όπως οι Άγγελοι υπακούουν το Θεό έτσι και εμείς πρέπει να υπακούμε και να τηρούμε τις εντολές του, όπως οι Άγγελοι διακονούν το Θεό, έτσι και εμείς πρέπει να διακονούμε το συνάνθρωπό μας και την κοινωνία.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον νέο Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Νικόλαο Χαρούλη για την προετοιμασία της πανηγύρεως και τη μέχρι τούδε διακονία του, και τον Πρωτοψάλτη του Ιερού του Αγίου Νικολάου και τον περί αυτόν χορό των ιεροψαλτών, για την καλλικέλαδη απόδοση των ύμνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επηκολούθησε λιτή λιτανεία πέριξ του Ναού,

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων