07/03/2019 07/03/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε το τριετές Μνημόσυνο της αοιδίμου Μοναχής Ευγενίας, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής. Το ιερό μνημόσυνο τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, με τη συμμετοχή Παναχραντινών Πατερων και τη συνευχητική παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονης Παναχράντου Αρχιμ. Ευδοκίμου, του Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου...
07 Μαρτίου, 2019 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2019 - 13:48

Τριετές Μνημόσυνο της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής

Διαδώστε:
Τριετές Μνημόσυνο της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε το τριετές Μνημόσυνο της αοιδίμου Μοναχής Ευγενίας, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής. Το ιερό μνημόσυνο τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, με τη συμμετοχή Παναχραντινών Πατερων και τη συνευχητική παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονης Παναχράντου Αρχιμ. Ευδοκίμου, του Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Γαυρίου, Αρχιμ. Καλλινίκου, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μοναχής Παρθενίας, Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Πανοράματος Θεσσαλονίκης και πολλών πιστών,μεταξύ των οποίων και ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης.


Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην αυστητότητα ήθους και ασκητικού φρονήματος, που διέκρινε την αείμνηστη Ηγουμένη Ευγενία, η οποία αγωνίσθηκε με αυτοθυσία για τη διαφύλαξη των κειμηλιων και της περιουσίας της Μονής, και κάλεσε το εκκλησίασμα να προσεύχεται για την μακαρία ψυχή της, με τη βεβαιότητα ότι τόσο η ίδια, όσο και οι προαπελθούσες Μοναχές της παλαιφάτου και ιστορικής αυτής Μονής, οι οποίες ανήρχοντο κάποτε στις 80, προσεύχονται για τους ζώντες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων