30/04/2021 30/04/2021 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε σήμερα το πρωί τις Ακολουθίες των Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, συμπαραστατούμενος από του Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Οικονόμο Λουκά Βασάλο. Η Αποκαθήλωση τελέστηκε με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη...
30 Απριλίου, 2021 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2021 - 19:19

Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους στην Ερμούπολη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε σήμερα το πρωί τις Ακολουθίες των Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, συμπαραστατούμενος από του Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Οικονόμο Λουκά Βασάλο.

Η Αποκαθήλωση τελέστηκε με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και πιστού λαού, ο οποίος παρίστατο τηρών τις προβλεπόμενες υγειονομικές προφυλάξεις.

Στη σύντομη ομιλία του, προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ κάλεσε τους πιστούς να αναλογιστούν πόσο ευγνώμονες πρέπει να είναι ενώπιον της μεγάλης αυτής θυσίας του Ιησού Χριστού και να αναρωτηθούν πόσο ο καθένας στη ζωή του ενεργεί αντάξια αυτής της μεγάλης ευεργεσίας και προσφοράς!

Τόνισε την σημασία της ελεύσεως του Υιού του Θεού στον κόσμο, ο Οποίος ήρθε να εγκαινιάσει μια νέα εποχή, χωρίς διακρίσεις, φανατισμούς και ιδεοληψίες.

Εμνήσθη δε και της καθημερινής εκατόμβης των θυμάτων της πανδημίας στην Ινδία, προτρέψας τους πιστούς να ευχαριστούν το Θεό για το μέγα δώρο της υγείας που μας χάρισε, το οποίο έχουμε χρέος να προστατεύουμε και διαφυλάσσουμε!

«Και», προσέθεσε, «αν κάτι πρέπει σήμερα να προσφέρουμε στο Χριστό, ο Οποίος ήρθε και ανέπλασε το θρυμματισμένο σώμα μας, είναι η πίστη μας σ’ Αυτόν και η εκ του περισσεύματος της καρδιάς μας προσφορά μας στο συνάνθρωπο.»

Τέλος ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τους Διακονητές και τους Ιερόπαιδες και ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκεί αναπαυομένων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων