17/07/2020 17/07/2020 Με τη συμμετοχή των Πατέρων της Μονής και Εφημερίων από την Άνδρο, την Κύπρο και άλλες περιοχές της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άνδρου τον Εόρτιο Εσπερινό της μνήμης της Μεγαλομάρτυρος, προ της ενάρξεως του οποίου καθιέρωσε επί της Αγίας Τραπέζης ιερά λείψανα των Αγίων...
17 Ιουλίου, 2020 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 19:09

Χαρά Θεού για την Αγία Μαρίνα στην Άνδρο

Διαδώστε:
Χαρά Θεού για την Αγία Μαρίνα στην Άνδρο

Με τη συμμετοχή των Πατέρων της Μονής και Εφημερίων από την Άνδρο, την Κύπρο και άλλες περιοχές της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άνδρου τον Εόρτιο Εσπερινό της μνήμης της Μεγαλομάρτυρος, προ της ενάρξεως του οποίου καθιέρωσε επί της Αγίας Τραπέζης ιερά λείψανα των Αγίων Παντελεήμονος, Ερμολάου και Χριστόφορου, τα οποία αύριο, κατά την τελετή των Εγκαινίων, θα τοποθετηθούν στο «φυτό» της Αγίας Τραπέζης, με την παρουσία πλήθους πιστών από την Άνδρο, την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι παρακολουθούσαν με κατάνυξη τα τελούμενα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , εξ αφορμής του Θεοτοκίου των Αποστίχων, το οποίο, όπως είπε, δίδει την πνευματική διάσταση των εγκαινίων, του γεγονότος, δηλαδή, ότι ο ανακαινισμός της ψυχής συντελείται με την απομάκρυνσή της από τον «παλαιό άνθρωπο» και την προσέγγισή της προς τον Κύριο, η οποία, όπως ο προς εγκαινιασμό Ναός περικοσμείται από ιερές Εικόνες, έτσι και αυτή κατακοσμείται και λαμπρύνεται από τις αρετές της αγάπης, της υπομονής, της πίστεως και της προσευχής, αναδεικνύεται σε εικόνα Θεού και κατοικητήριο του Ιησού Χριστού!

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Κυπριανό Χειμώνα και τον συνέκδημο και συγκυρηναίο του στο μεγάλο έργο της συντηρήσεως και ανακαινίσεως της Μονής Αρχιμ. Χερουβείμ Παπαμιχαήλ, και όλους τους πιστούς για την παρουσία τους!

Προ του τέλους του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπενθύμισε σε όλους ότι η Αγία Σοφία θα είναι πάντα το Αρτοφόριο, που θα φυλάσσει τις μνήμες, τις παραδόσεις και τους θρύλους του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, και επέλεξε το λόγο του, υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, τονίζοντας ότι αν ζούσαν σήμερα οι πρόγονοί μας του 1453, θα έλεγαν και τώρα με την ίδια βεβαιότητα ότι «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι!»

 

 

 

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος κατά την άφιξή του συναντήθηκε με τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Τήνου που πραγματοποιούν τριήμερη εκδρομή στην Άνδρο, με την πρόνοια και διοργάνωση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και την συνοδεία του Πρωτοπρ. Νικολάου Μαραγκού και του Καθηγητού – Κατηχητού κ. Αλεξάνδρου Χατζήρη. Τα παιδιά υποδέχτηκε στη Μονή και φιλοφρόνησε η Μοναχή Παρθενία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων