28/03/2021 28/03/2021 Τηρηθέντων των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχου Μιχάηλ στην Ερμούπολη και τέλεσε την σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του εκ των Διακόνων του Νικολάου Χαρούλη, υιού του μέχρι τούδε Εφημερίου του Ναού Οικονόμου Κωνσταντίνου Χαρούλη. Απευθυνόμενος προς τον μελλοπρεσβύτερο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ του...
28 Μαρτίου, 2021 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2021 - 15:00

Χειροτόνησε πρεσβύτερο στην Ερμούπολη ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Χειροτόνησε πρεσβύτερο στην Ερμούπολη ο Μητροπολίτης Σύρου

Τηρηθέντων των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχου Μιχάηλ στην Ερμούπολη και τέλεσε την σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του εκ των Διακόνων του Νικολάου Χαρούλη, υιού του μέχρι τούδε Εφημερίου του Ναού Οικονόμου Κωνσταντίνου Χαρούλη.

Απευθυνόμενος προς τον μελλοπρεσβύτερο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ του επεσήμανε κατά πρώτον ότι από σήμερα που θα εισέρχεται στον λειτουργικό χώρο δεν θα εκφωνεί πλέον το « ευλόγησον Δέσποτα», αλλά θα είναι εκείνος που θα ευλογεί και θα υμνεί το Όνομα της Παναγίας Τριάδος, εκφωνών το «Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός…».

Τον προέτρεψε δε σε όλη του τη ζωή και μέχρι τελευταίας αναπνοής να παραμένει πιστός και αφοσιωμένος στην Εκκλησία, χωρίς την οποία και εκτός της οποίας ουδέν είμεθα ή δυνάμεθα και τον κάλεσε να αναδειχθεί φιλόστοργος ποιμένας του λαού του Θεού, προλαμβάνων και θεραπεύων τις θλίψεις του και συμμετέχων στις χαρές του.

Του υπενθύμισε επίσης ότι πρέπει να είναι ευγνώμων προς τον Θεό, για όσα του δώρισε, την οικογένεια στην οποία ανετράφη και την οικογένεια με την οποία δημιούργησε με την καλή του Διακόνισσα, την οποία παρακάλεσε ως Πρεσβύτερα να σταθεί συγκηρυναϊκώς δίπλα στον Πρεσβύτερο ομόζυγό της.

Απευθυνόμενος τέλος προς τους Ενορίτες του Ναού, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού “SYROS TV1”, ο οποίος αναμετέδιδε απ’ ευθείας τη Θεία Λειτουργία, τους κάλεσε να αγκαλιάσουν και στηρίξουν το νέο τους Εφημέριο.

Το ίδιο ζήτησε και από τους Φολεγανδριους πιστούς, να υποδεχθούν με αγάπη και να αγκαλιάσουν τον νέο τους Εφημέριο Οικονόμο Κωνσταντίνο Χαρούλη, ο οποίος οικειοθελώς εζήτησε να διακονήσει στη Φολέγανδρο, και κατέληξε λέγων ότι «η σημερινή μέρα είναι σημαντική για την Ενορία των Ταξιαρχών και την τοπική Εκκλησία, καθώς ο πατέρας παραδίδει τη σκυτάλη της ενορίας στον υιό του, συνεχίζοντας έτσι την Αποστολική διαδοχή, διά της οποίας παρατείνεται στους αιώνες το έργο της σωτηρίας.

Στο τέλος ο νέος Πρεσβύτερος διένειμε στους παραστάντες πιστούς αναμνηστικές ευλογίες και βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, προσφορά του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων