04/07/2021 04/07/2021 Τη νήσο Σέριφο επισκέπτεται από χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή του Μ. Λιβαδίου, όπου ευρίσκονται και τα παλαιά μεταλλεία. Στην ομιλία του προς τους προσελθόντες Σεριφίους πιστούς, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Κωνστ. Ρεβίνθης και...
04 Ιουλίου, 2021 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2021 - 11:16

“Χωρίς εκκλησιασμό και Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Χωρίς εκκλησιασμό και Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει Εκκλησία”

Τη νήσο Σέριφο επισκέπτεται από χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή του Μ. Λιβαδίου, όπου ευρίσκονται και τα παλαιά μεταλλεία.

Στην ομιλία του προς τους προσελθόντες Σεριφίους πιστούς, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Κωνστ. Ρεβίνθης και οι αυταδελφοι Επιστήμονες Ιατροί κ.κ. Δημήτριος και Φραγκισκος Χανιώτης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νέο λειτουργικό κύκλο της Εκκλησίας, που άρχισε μετά την εορτή των Αγίων Πάντων, και τόνισε τη σημασία του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και την αναγκαιότητα της βιωματικής συμμετοχής των πιστών σ’ αυτό, κατάλληλα προετοιμασμένων δια του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς Εκκλησιασμό και Θεία Κοινωνία ούτε Εκκλησία υπάρχει ούτε Χριστιανοί μπορούμε να ονομαζόμαστε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων