27/03/2023 27/03/2023 Πλήθος πιστών και παιδιών υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής λείψανο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμουπόλεως. Το ιερό λείψανο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ επικεφαλής τους Εφημερίους της Σύρου, ο Πρόεδρος Εφετών Αιγαίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ερμουπόλεως κα Ανθή Χαλκιά, ο επικεφαλής της μείζονος...
27 Μαρτίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 9:35

Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ερμούπολη

Πλήθος πιστών και παιδιών υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής λείψανο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμουπόλεως.

Το ιερό λείψανο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ επικεφαλής τους Εφημερίους της Σύρου, ο Πρόεδρος Εφετών Αιγαίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ερμουπόλεως κα Ανθή Χαλκιά, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Δαδάος, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Διοικητής της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, εκπροσωπών τον Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, πολλά παιδιά Κατηχητικού Σχολείου του Ναού, με την Κατηχήτριά τους κα Ειρ. Ξαγοράρη, και μέγα πληθος ευσεβών πιστών.

Μετά την ειδική Ακολουθία επί τη υποδοχή του ιερού Λειψάνου, το οποίο εναπετέθη σε περίτεχνο μαρμάρινο προσκυνητάριο, έμπροσθεν της Εικόνος του, προς διηνεκή ευλογία των πιστών, τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος με εγκάρδιους λόγους συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Νικόλαο Χαρούλη για την εύορκο και ευδόκιμο διακονία του.

Ακολούθως, υποδέχθηκε και καλωσόρισε φιλοφρόνως τον Ομιλητή, Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, ο οποίος ομίλησε πνευματικώτατα, θεολογικώτατα και διδακτικότατα περί Κατακρίσεως και Καταλαλιάς, με αναφορές στους αδιάψευστους λόγους του Κυρίου και σε διδαχές Πατέρων της Ερήμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων