17/03/2022 18/03/2022 Με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Σύρου, του κ. Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, της Προέδρου και των Μελών του ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου και της εντεταλμένης επί θεμάτων Παιδείας Δημοτικής Συμβούλου κας Ειρήνης Δράκου, εκπροσωπούσης τον απουσιάζοντα εκ Σύρου Μικρασιάτη Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα, και ενώ οι παριστάμενοι έψαλλαν, σε κλίμα συγκίνησης, τον...
17 Μαρτίου, 2022 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 1:34

Ύψωση της επετειακής σημαίας για την Μικρασιατική Καταστροφή στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Ύψωση της επετειακής σημαίας για την Μικρασιατική Καταστροφή στην Ερμούπολη

Με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Σύρου, του κ. Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, της Προέδρου και των Μελών του ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου και της εντεταλμένης επί θεμάτων Παιδείας Δημοτικής Συμβούλου κας Ειρήνης Δράκου, εκπροσωπούσης τον απουσιάζοντα εκ Σύρου Μικρασιάτη Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα, και ενώ οι παριστάμενοι έψαλλαν, σε κλίμα συγκίνησης, τον Εθνικό Ύμνο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανήρτησε απόψε, 17 Μαρτίου 2022, στον κεντρικό ιστό του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τη Σημαία Μνήμης για την Επέτειο των 100 ετὠν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την οποία φιλοτέχνησε η Ιερά Μητρόπολη και η οποία θα κυματίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους 2022.

Μετά τη σεμνή και λιτή τελετή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ προέβη στην εξής δήλωση:

«Η σημερινή μέρα είναι ημέρα συγκινήσεως και τιμής, καθώς ανυψώνουμε τη σημαία, που η Ιερά μας Μητρόπολη φιλοτέχνησε, στον κεντρικό ιστό του Καθεδρικού μας Ναού, για να κυματίζει έως το Δεκέμβριο του οδεύοντος έτους, για να υπενθυμίζει σε όλους μας το ιερό χρέος που έχουμε απέναντι στη μνήμη αυτών των αγίων, των ηρώων και των μαρτύρων, οι οποίοι ξεριζώθηκαν βίαια από τις πολυαιώνιες πατρογονικές τους εστίες στη Μικρά Ασία, θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους και έμειναν πιστοί μέχρι μαρτυρικού θανάτου στην αποστολή τους, όπως οι Άγιοι Εθνοϊερομάρτυρες Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος και Μητροπολίτης Μοχονησίων Αμβρόσιος Πλειανθίδης, ο Τήνιος, προκειμένου να φυλάξουν τις Θερμοπύλες, τις οποίες και δεν εγκατἐλειψαν, διότι, όπως καλά όλοι γνωρίζουμε, οι Θερμοπύλες, φυλάσσονται, δεν παραδίδονται, και αν κάτι πρέπει να χαθεί, οι Θερμοπύλες ή οι φύλακές, αυτοί είναι οι φύλακες, όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει ο αοίδιμος Γέρων Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Μελίτων.
Χαίρομαι, διότι στις μέρες μας ξαναζωντάνευσε στη Σμύρνη η Χριστιανική πίστη και η Ορθόδοξη Παράδοση, και με την εκλογή του Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και με την ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου, όπου τελείται η Θεία Λειτουργία!
Ποτέ να μην ξεχνάμε την ευθύνη, που έχουμε απέναντι στις θυσίες και τη μνήμη αυτών των ανθρώπων, που είτε κατεσφάγησαν στην Ιωνική γη, είτε ξεριζώθηκαν από τα ματωμένα χώματα της Μικρασίας, χιλιάδες από τους οποίους φιλοξένησαν τα ευλογημένα νησιά μας, κυρίως δε η Μητροπολιτική Σύρος και η Ιερά Νήσος Τήνος.
Η Ιερά μας Μητρόπολη θα συμμετάσχει στις Εκδηλώσεις, που θα διοργανώσει ο δραστήριος Σύλλογος Μικρασιατών Σύρου-Ερμούπολης.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων